Geplaatst op 12 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – In de derde divisie stoomt Excelsior’31 na de winst van vanmiddag op naar veilige sferen. Er werd in en van Goes gewonnen. Het was wat geflatteerd, maar daarom niet minder verdiend.

DETO behaalde in de hoofdklasse een punt door in Emmeloord gelijk te spelen tegen Flevo Boys.

GOES-Excelsior’31 0-4 (0-2)
Met weer een excellente Jasper Veltkamp won Excelsior’31 terecht in Goes van GOES. Veltkamp zelf brak de ban door de Rijssense brigade van trainer Peter Wesselink na een kleine tien minuten op voorsprong te zetten. De ruststand van 0-2 (doelpunt Jamarro Diks) was in die zin enigszins geflatteerd dat GOES speltechnisch weinig onderdeed voor Excelsior’31, maar het net niet wist te vinden. Het was na de rust wéér Veltkamp die – voetballend op instinct – het verschil maakte. Hij strooide met passjes, een wonder van inzicht en souplesse. Veltkamp stond ook aan het begin van de beslissende 0-3, want bood de weer in de basis spelende afmaker Hielke Penterman een niet te missen kans. GOES ging op zoek naar een eregoal, maar de ook de vierde van de middag viel aan de andere kant. Het was invaller Boy Boeloerditi die de 0-4 op het scorebord liet zetten.

Flevo Boys-DETO 2-2 (0-2)
De club uit Vriezenveen had deze wedstrijd kunnen en eigenlijk ook moeten winnen, want was minimaal gelijkwaardig en kreeg bovendien de beste kansen. Bij rust stond de ploeg dan ook met 0-2 voor dankzij doelpunten Maarten Jansen (zie foto), die dit keer vanaf het begin mocht meedoen, en Kevin Aman. Na de thee kwam Flevo Boys met veel gepassioneerde strijdlust op het veld. Dat leidde binnen vijf minuten tot de aansluitingstreffer van Tim Rorije. Na eerst nog op de lat te hebben geschoten scoorden de polderjongens een minuut of tien voor het einde via debutant Marcel Schaapman toch de 2-2. Het laatste kwartier kon het nog alle kanten op, want beide teams gingen voor drie punten. Aman en Jansen konden beide hun tweede en dus de derde voor DETO maken, maar hadden te veel zenuwen en te weinig richtvizier. Het zou ook onverdiend zijn geweest, want een gelijkspel gaf de verhoudingen het best weer.