Winst voor Excelsior’31 en DETO begint met verliesbeurt

Geplaatst op 31 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – Winst voor Excelsior’31 in de derde divisie en verlies voor DETO in de hoofdklasse, dat was het resultaat van de tweede speelronde in de derde divisie en de eerste in de hoofdklasse.

Excelsior’31 had in Hoornaar aan twee doelpunten genoeg, DETO kwam in Vriezenveen tegen Swift niet aan scoren toe, kreeg wel goal om de oren en stond na afloop dus met lege handen.

SteDeCo–Excelsior’31 0-2 (0-0)
De eerste driepunter is voor Excelsior’31 in de de derde divisie binnen, want door doelpunten van Hakim Ezafzafi en Boy Boeloerditi wist de ploeg uit Rijssen van SteDeCo te winnen. Beide treffers vielen in het laatste half uur. Het had 0-3 moeten worden, maar in de laatste minuut van de blessuretijd miste Hielke Penterman een strafschop. In de eerste helft gebeurde er weinig, al kregen ook toen de bezoekers de beste kans om de score open te breken, maar toen al had Penterman het vizier niet op scherp staan. SteDeco speelde na de thee iets meer naar voren, wat de Rijssensaren in de omschakeling ook meer ruimte gaf. Ezafzafi zette de ploeg van trainer Wesselink met een prachtig schot op voorsprong. Dat was dik twintig voor tijd en dus moest de ploeg uit Hoornaar komen en risico nemen. Excelsior’31 controleerde en neutraliseerde het spel, al nam de druk enorm toe. En toen de 1-1 in de lucht hing was het in de laatste minuut van de officiële speeltijd Boy Boeloerditi die met de 0-2 aan alle onzekerheid een eind maakte. Het was aan de gemiste strafschop van Penterman te wijten dat het daarbij bleef.

DETO-Swift 0-1 (0-0)
In de openingswedstrijd van een zwaar bevochten tweede seizoen in de hoofdklasse kon DETO het vanmiddag niet bolwerken tegen de traditieclub Swift (oprichting in 1910) uit Amsterdam. Namens de Amsterdammers scoorde Koen Fokkema in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd. Over het geheel van de wedstrijd genomen was dat verdiend, want de Amsterdammers van het Olympiaplein speelden makkelijker. Dat wil niet zeggen dat DETO geen kansen kreeg, want er waren wel degelijk mogelijkheden. Zo kregen de Kevin Aman en de nieuwe aanwinsten Maarten Jansen (jongeling van SVZW, maar daar naar de reserves verbannen) en Ferdi ter Avest (good old comebackkid) goede kansen, maar Swift hield stand, en was in de uitbraak vaak des te gevaarlijker. In het tweede bedrijf bracht de nieuwe DETO-trainer Otto Krabbe nog wel Lesley Nahrwold en Stan Nijhuis in de ploeg (voor Quays Shayesteh en Tim Bongers), kennelijk om iets te forceren, maar het leidde niet tot de gehoopte gelijkmaker, zodat de ook nieuwe Swift-trainer Martin de Groot de rust kon bewaren.