Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Zuur puntverlies voor Quick’20

Geplaatst op 22 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Quick’20 heeft tegen EVV op zure wijze puntverlies geleden. De Oldenzalers waren de bovenliggende partij, totdat Jelle Leenders rood kreeg. Vervolgens boog EVV de 1-0 achterstand nog om naar een 1-1 gelijkspel.

Quick’20 speelde een goede wedstrijd en was tegen EVV ook duidelijk de betere ploeg. Toch waren het de bezoekers die de beste kansen kregen. Het was aan Felix van Berkel, de uiterst betrouwbare doelman van de Oldenzalers, te danken dat de stand lang 0-0 bleef. Want gezien de kansenverhouding had het halverwege ook zomaar 0-2 kunnen staan.

Voorsprong, rood en de gelijkmaker
Na rust kreeg Quick alsnog de verdiende voorsprong. Na een vrije trap plantte Dennis Kemerink zijn hoofd tegen de bal. De voormalig spits van BWO brak de ban en zette zijn ploeg op 1-0. Daarmee leek Quick op rozen te zitten, want EVV was niet bij machte terug in de wedstrijd te komen. Toch ging het alsnog mis. Een pass op het middenveld werd door Jelle Leenders met een sliding verdedigd. Ogenschijnlijk leek er weinig aan de hand. Toen de scheidsrechter de actie met een directe rode kaart bestrafte was de consternatie groot. Met die straf drukte de leidsman een grote stempel op de wedstrijd. Want voordat Quick zich wist te her-organiseren had EVV via Simmons al gelijk gemaakt.

De tien Oldenzalers trokken zich terug op de eigen speelhelft en kwamen onder grote druk van EVV te staan. De ploeg uit Echt rook bloed en ging voor de zege. Zover kwam het uiteindelijk niet, al kwam daar wel het nodige geluk aan te pas. Zo pakte Quick’20 een puntje waar het er drie hadden moeten zijn. Dat er niet verloren werd is een morele opsteker, maar verder schiet de ploeg er weinig mee op.

Quick’20 – EVV 1-1 (0-0)
Score: 55. Kemerink 1-0, 83. Simmons 1-1
Rode kaart: 81. Leenders (Quick’20)
Quick’20: Van Berkel, Bökkerink, Leenders, Kamp, Somi, Schepers, Stolker, Van Bremen-Schneider, Eulderink (67. Degenaar), Kemerink (84. Van Houten), Visscher (74. Pinna).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief