Zwak HSC’21 onderuit tegen Gemert

Geplaatst op 7 april 2013 door   ·   Geen reacties

2011-2012 1e Selectie actie Guneyt AvsarHAAKSBERGEN – HSC’21 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in eigen huis te verliezen van degradatiekandidaat Gemert.  Het werd op het Scholtenhagen 2-3. Hoewel de zege van Gemert pas in de slotfase tot stand kwam was die dik verdiend. HSC’21 had duidelijk niet haar dag en kwam geen moment tot het geliefde circulatievoetbal.

Gemert vocht voor de laatste kans op lijfsbehoud en dat was te merken aan de instelling. HSC’21 werd vanaf het begin onder druk gezet en omdat ook bijna alle duels door de gasten werden gewonnen liepen de groenwitten continu achter de feiten aan. Melvin Koetsier had HSC’21 al een keer behoed voor een achterstand toen Gemert halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong kwam. Weliswaar was er sprake van een toevalstreffer, want een voorzet van Geert van den Bosch waaide pardoes in de lange hoek binnen. Dat HSC’21 met een voorsprong mocht rusten was dan ook verrassend, ook al kwam de ploeg van Wilco Klop in de laatste fase van de eerste helft beter in de wedstrijd. De gelijkmaker van Cuneyt Avsar (foto) kwam voort uit een afgeketste vrije trap en de 2-1 van Mirko Weustink was te danken aan doelman Mark Gloudemans, die de bal zomaar inleverde bij Erwin Nieuwboer.

De voorsprong gaf HSC’21 bepaald geen vleugels, want na rust werd het spel weer net zo slordig en rommelig als voor rust. Slechts Stef Ottink kreeg – na een fraai steekballetje van Sven Weustink – een goede kans, maar de kansen voor Gemert waren veel talrijker. Een zwakke afronding en goed keeperswerk van Melvin Koetsier voorkwamen dat Gemert al eerder op voorsprong kwam, maar uiteindelijk gebeurde het onvermijdelijke. Pim van Zutven na een uur spelen en Jeffrey Driessen vijf minuten voor tijd beslisten het duel in Brabants voordeel. HSC’21 leek in de slotfase nog gelijk te maken, maar een vlagsignaal voor buitenspel smoorde dat kleine feestje in de kiem.

HSC’21 – Gemert 2-3
0-1 Van den Bosch (18.), 1-1 Avsar (38.), 2-1 Mirko Weustink (43.), 2-2 Van Zutven (64.), 2-3 Driessen (86.).
Gele kaarten: Schutten, Koetsier (HSC’21), Bouma, Gloudemans (Gemert).
Toeschouwers: 531
Opstelling HSC’21: Koetsier, Sven Weustink, Agelink, Grondman, Rhebergen (70. Temmink), Schutten (70. Ter Hogt), Goorman, Nieuwboer, Ottink, Avsar (81. Erik Wassens), Mirko Weustink.