Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

De Graafschap klopt streekgenoot GA Eagles met ruime cijfers

Geplaatst op 25 februari 2013 door   ·   Geen reacties

DOETINCHEM – In de Jupiler League heeft Go Ahead Eagles een forse nederlaag geleden tegen De Graafschap. In Doetinchem won de thuisclub met 5-2. Het was voor de formatie van Pieter Huistra een belangrijke wedstrijd. De Graafschap kon nog periodekampioen worden. Dan moest Go Ahead geklopt worden en moest Volendam van Dordrecht verliezen. Dat laatste gebeurde echter niet, Volendam won met 6-1. Desondanks mocht de zege van De Graafschap op de ploeg uit Deventer gezien worden. Anco Jansen was de uitblinker aan de zijde van de Achterhoekers. Hij zorgde met een fraai schot voor de 1-0 ruststand.
Go Ahead begon beter aan de tweede helft en kwam door een eigen doelpunt van Van der Meulen op gelijke hoogte. Jop van der Linden scoorde vervolgens twee keer in eigen doel. Beide keren gebeurde dat op een inzet van Anco Jansen. Vincken nam de vierde Doetinchemse treffer voor zijn rekening en Parzyszek  tikte de vijfde goal binnen. GA Eagles was toen niet meer bij de les, hoewel Cas Peters (foto) nog voor 5-2 zorgde. dat was de eindstand. Naast Peters speelden ook de twee andere huurlingen van FC Twente, Nick Marsman en Quincy Promes de hele wedstrijd. De ploeg van coach Erik ten Hag is afgezakt naar de zevende plek. De Graafschap is thans vierde.

Een andere verrassing in het programma van de maandagavond was de nederlaag op eigen veld van koploper Sparta. Den Bosch strafte de ploeg van Michel Vonk genadeloos af: 1-5. MVV won en staat op één punt van Sparta op de tweede plaats.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief