Donderdag 23 januari 2020
Twentesport

Zeventien doelpunten

Geplaatst op 10 december 2019 door   ·   1 Reactie

Zeventien doelpunten slechts, inclusief de vijf van PSV en de drie van AZ. Het is al langer dan tien jaar geleden dat er in een weekend zo weinig gescoord werd in de eredivisie. Ik had pech, want ik ging er juist dit weekend uitgebreid voor zitten. Het regende en de agenda was nagenoeg leeg. Dus bekeek ik een stuk of vier eredivisiewedstrijden helemaal en van de rest zag ik grote delen.

Ajax-Willem II 0-2 was de eerste en dat was leuk. Als de underdog het weet te fiksen tegen de topfavoriet, is dat altijd aangenaam. Het hoort erbij, een onvoorspelbare wedstrijd of onverwachte uitslag. PSV tegen Fortuna was ook nog aardig, want de Eindhovenaren moesten in het belang van de spanning in de eredivisie weer in het ritme komen en dat begon er tegen het vreemdelingenlegioen van Fortuna op te lijken.

Maar dan de rest. Hoe vreselijk saai was dat, met uitzondering van de eerste twintig minuten van Vitesse-Feyenoord waarin voormalig Twente-keeper Nick Marsman (foto) een hoofdrol had.
Dieptepunten waren de beide wedstrijden van de Twentse eredivisionisten. Ik heb zo’n hekel aan 0-0. Wijlen Arend van der Wel zei altijd dat ook in een 0-0-wedstrijd nog interessante dingen gebeuren. Dat kan zo zijn. Soms. Maar wilden FC Twente en Heracles afgelopen weekend eigenlijk wel winnen? Dat zou je je haast gaan afvragen als je het tempoloze, besluiteloze, slordige, simpele voetbal van beide elftallen zat te volgen. Ik zat voor de tv, maar moest meedogend denken aan de streekgenoten die meegereisd waren naar Den Haag en Rotterdam.
Zelfs als een speler eens in kansrijke positie was – ik herinner me bijvoorbeeld FC Twentes Aitor – maakte hij de verkeerde keuze. Symptomatisch. Van Heracles herinner ik me een vrije schop van Osman gevolgd door een redding van de Sparta-keeper. Dat was het. Wilde FC Twente wel winnen in Den Haag? Was Heracles bang voor Sparta?

Komend weekend spelen onze regionale ‘helden’ weer thuis. Ik mag hopen voor al die trouwe bezoekers met hun prijzige seizoenkaarten dat de Twentse ploegen weer eens stunten. Heracles doet dat thuis wel vaker en moet het tegen FC Utrecht ook maar eens laten zien. Het grappige is dat deze ploegen bij elkaar staan op de ranglijst en beiden een doelsaldo hebben van 29-22. Het zal toch niet weer 0-0 worden?
De FC ontmoet Vitesse en dat lijkt interessant, maar beide ploegen scoorden tot nu toe 26 keer. Zou dat ook weer 0-0 gaan worden? Pfff.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Gijs, duur seizoenkaartje? Voor nog geen 100 euro kan je een half seizoenkaart bij Heracles kopen met o.a. wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, Az,Twente en nog 4 eens wedstrijden op het programma! Iets meer dat €13 per wedstrijd. Goals en spektakel verzekerd in Almelo! Hoezo prijzige seizoenkaarten? Een bezoekje bioscoop kost meer.
Archief