De vierde keer blijkt scheepsrecht voor FC Twente

Geplaatst op 17 september 2017 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE -Het duurde vier wedstrijden, maar de eerste overwinning voor FC Twente is een feit. En hoe, FC Utrecht, vooraf nog gezien als grote favoriet, werd op een forse nederlaag getrakteerd.  Uiteindelijk bleef het bij 4-0, maar gezien de vele kansen had de score nog hoger uit kunnen vallen.

Opvallend genoeg waren de eerste twee kansen voor FC Utrecht, toen de bezoekers niet scoorden, sloeg FC Twente toe.  Uit een lange pass van Thomas Lam wipte Tom Boere de bal over doelman David Jensen. Even daarna was het Lam zelf, die na een corner raak kopte. Nog voor de rust besliste FC Twente de wedstrijd. Tom Boere bereikte Luciano Slagveer die eenvoudig raak schoot.

Met de 3-0 was de wedstrijd gespeeld. Gevolg was dan ook dat de tweede helft een stuk minder amusant was dan de eerste. Een kwartier voor tijd bepaalde Oussama Assaidi de eindstand op 4-0. Hoewel een overwinning niet zaligmakend is, was de opluchting in Enschede groot. De druk zal wat afnemen, zodat er rustig verder kan worden gebouwd aan het nieuwe elftal.

FC Twente – FC Utrecht 4-0 (3-0)
Scoreverloop: 9. Boere 1-0, 18. Lam 2-0, 35. Slagveer 3-0, 75. Assaidi 4-0
Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaart: Janssen, Ayoub (FC Utrecht)
FC Twente: Brondeel, Ter Avest, Bijen, Lam, Van der Lely, Holla (46. Vuckic), F.Jensen (46. van der Heyden), Liendl, Slagveer, Boere, Assaidi (76. Tighadouini).
FC Utrecht: Jensen, Troupee (46. Klaiber), Van der Maarel, Janssen, Braafheid, Van der Streek, Ayoub (78. Strieder), Labyad, Emanuelson, Kerk (46. Bahebeck), Dessers.