Zondag 21 juli 2024
Twentesport

ADO Den Haag – FC Twente 1-2 (0-0) – Analyse door Aad Kila

Geplaatst op 23 april 2011 door   ·   1 Reactie

Het was een mooie spannende wedstrijd, waarin Den Haag super speelde. FC Twente heeft net iets meer kwaliteit. Ik heb bij beide gespeeld en ben in mijn hart blij dat FC Twente gewonnen heeft. Ik heb liever FC Twente dan Ajax als kampioen. Toch had het kwartje ook anders kunnen vallen. Bij de 1-1 bespeurde ik nogal wat onvrede bij FC Twente, bijvoorbeeld tussen Theo Janssen en Bryan Ruiz. Na de 2-1 was het natuurlijk weer hozanna.

Ik vind FC Twente toch wat minder dan afgelopen jaar. Er wordt natuurlijk ook bijna het onmenselijke van ze verwacht en het blijft toch nog steeds een fantastische ploeg. Ik vond Wout Brama erg slecht spelen en dat gold ook voor Bart Buysse. Ik had ook verwacht dat bij de wissel Nacer Chadli – Emir Bajrami, het niet Chadli zou zijn die het veld zou verlaten, maar Buysse en dat FC Twente achterin een tegen een zou gaan spelen. Dat Brama slecht speelde was overigens voor het eerst.

De tweede helft zette Den Haag goed druk via de vleugels. Ik vind de beide backs van FC Twente, Buysse en Tiendalli, ook het minste deel van de ploeg. Het leverde een schitterende 1-1 op, waarbij Douglas toch erg kwetsbaar bleek. Uiteindelijk zie je dan toch dat spelers als Ruiz en Janssen beslissend zijn. Dat Janssen na dit seizoen weg gaat is zeker een aderlating. Daarmee valt de motor op het middenveld weg en dat is, ondanks dat Evert Bleuming en de rest van de scouting vast weer voor een goede opvolger gaan zorgen, toch iemand die moeilijk te vervangen zal zijn. Uiteindelijk was het de gelukkigste die won.

Ik geef de wedstrijd een zeven voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd kies ik toch voor Theo Janssen, ook al had hij een paar missers. Sterren geef ik Janssen, Landzaat, die ik erg sterk vond spelen en Mihaylov, die met goede reddingen zijn ploeg overeind hield.

ADO Den Haag – FC Twente 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 61. Ruiz 0-1  70. Bulykin 1-1  86. De Jong 1-2
Scheidsrechter: Wegereef
Gele kaarten: De Jong (FC Twente), Derijck (ADO Den Haag)
Toeschouwers: 15.000 (uitverkocht)
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: Theo Janssen
Sterren: Jansssen 1x, Landzaat 1x, Mihaylov 1x
ADO Den Haag: Coutinho; Leeuwin, Derijck, Kum, M. Piqué; Buijs (82. Rankovic), Radosavljevic, Toornstra; Verhoek, Bulykin, Vicento (76. Visser).
FC Twente: Mihaylov; Tiendalli, Wisgerhof, Douglas, Buysse; Landzaat, Janssen, Brama; Ruiz, L. de Jong (90+2. Onyewu), Chadli (85. Bajrami).

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Gait says:

    Wat een kansloze analyse. Verhoek heeft geen stempel op deze wedstrijd kunnen drukken, de verdienste van Buysse! Daarnaast waren Ruiz en de Jong verreweg de slechtste mensen op het veld.
Archief