Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

ADO Den Haag – FC Twente 1-3 (1-1) – Analyse door Aad Kila

Geplaatst op 14 april 2013 door   ·   Geen reacties

375x Braafheid - CF4A0040‘De eerste helft speelde FC Twente ADO Den Haag met goed combinatievoetbal van de mat. Dat het toch 1-1 stond bij rust was echt ongelofelijk. Na een overtreding op Felipe Gutierrez mocht ADO door gaan en maakte Van Duinen gelijk. Tot dat moment heb ik een FC Twente gezien dat goed combineerde. Leroy Fer dook regelmatig op in de spits. Daar stond ook Luc Castaignos, maar hij viel eigenlijk volledig buiten de boot. ADO Den Haag hing achterover en liet het spel volledig aan FC Twente.

De tweede helft speelde FC Twente te afwachtend. Daardoor bleef ADO het proberen. Er was wel heel veel beweging bij FC Twente, waar Castaignos opnieuw niet mee leek te doen. De tweede gele kaart voor Danny Holla zorgde voor de kentering. Ik vond dat FC Twente de zijkanten te weinig gebruikte. Invaller Bulykin scoort dan twee keer, waardoor een beter FC Twente een verdiende overwinning behaalt.

FC Twente heeft met Gutierrez opnieuw een pareltje. De ploeg heeft in een diep dal gezeten, maar ik denk dat het allemaal wel weer goed komt. Ik vond het achterin, met in het centrum Douglas en Braafheid (foto) erg goed staan. Ook Breukers speelde goed, onopvallend maar nuttig. De amusementswaarde was niet heel hoog, een zes, daarvoor was het te gezapig. Ik kies Bulykin als man van de wedstrijd. Hem ken ik ook een ster toe.’

ADO Den Haag – FC Twente 1-3 (1-1)
Scoreverloop: 24. Douglas 0-1, 41. Van Duinen 1-1, 81. Bulykin 1-2. 84. Bulykin 1-3
Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Douglas, Rosales (FC Twente)
Rood: 60. Holla (2x geel, ADO Den Haag)
 Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd: Bulykin (FC Twente)
Sterren: Bulykin (1x)
ADO Den Haag: Coutinho, Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Koppers, Jansen (85. Visser), Malone, Holla, Chery, Van Duinen (75. Vicento), Meijers.
FC Twente: Mihaylov, Breukers (74. Bulykin), Douglas, Braafheid, Schilder, Brama (86. Janssen), Gutierrez, Fer (74. Rosales), Tadic, Castaignos, Chadli.

Aad Kila is oud-speler van oa FC Twente én ADO Den Haag 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief