Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

Adriaanse: ‘Bjelland aangekocht om posities dubbel te bezetten’

Geplaatst op 6 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De 23-jarige Andreas Bjelland (foto) is volgens FC Twente-trainer Co Adriaanse aangekocht met het oog op dubbel bezette posities. Waarom de centrumverdediger pas volgend jaar zomer overkomt van Nordsjaelland en niet komende winter, weet Adriaanse niet. ‘Ik ben niet bij de onderhandelingen betrokken’, aldus de trainer.

Bjelland, een Deense international met leidinggevende kwaliteiten, is volgens Adriaanse gekocht om de breedte een extra impuls te geven. ‘Wij willen alle posities dubbel bezet hebben. We hadden voor een tijd terug al geconstateerd dat we de posities in het centrum van de verdediging niet dubbel bezet hebben. Dat vullen we hiermee in.’

Dat FC Twente al in november aankoopt voor het nieuwe seizoen, vindt de trainer niet vreemd. ‘Het is goed om zo ver vooruit te kijken. Het klopt dat ik zelf misschien niet meer met hem werk, maar dat zien we dan wel’, zegt de oefenmeester over zijn eigen in de zomer aflopende contract.

Volgens Adriaanse is Bjelland een type als Rasmus Bengtsson. ‘Ik heb hem op beelden gezien, want heb er geen tijd voor gehad om zelf af te reizen naar Denemarken. Dit is het werk van onze scouting. Bjelland is een linksbenige centrumverdediger, die 1.88 meter lang is. Opbouwend is hij goed, net als positioneel. Onder druk blijft hij rustig.’

Bjelland, die voor vier seizoenen met een optie voor nog een jaar in Enschede tekent, werd ook gevolgd door sc Heerenveen, Udinese, Lille, Hoffenheim, Red Bull Salzburg, Club Brugge en West Bromwich Albion stond. FC Twente speelt met de transfer eveneens vroegtijdig in op een mogelijk vertrek van Douglas, die de stap naar een Europese topcompetitie wil maken.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief