Adriaanse vindt achterstand overbrugbaar: ‘Stand ranglijst goed’

Geplaatst op 25 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In aanloop naar het thuisduel tegen Vitesse, blikt FC Twente vooral terug op een periode waarin het duur puntverlies heeft geleden. Met vers in gedachten het uitduel bij streekgenoot Heracles Almelo, waar de ploeg niet bij machte was een voorsprong in blessuretijd te handhaven. Toch houdt trainer Co Adriaanse goede hoop op de titelkansen. Hoewel AZ, dat nog een helft tegen Excelsior moet inhalen, een ruime voorsprong heeft als koploper, noemt Adriaanse de vijf punten achterstand, en binnenkort mogelijk acht, overbrugbaar.

‘Onze stand op de ranglijst is goed’, zegt Adriaanse. ‘AZ heeft pas een keer verloren en gaat nog wel punten verspelen. Het lijkt een groot gat, maar als AZ een keer verliest en wij winnen, dan is het overbrugbaar. De traditionele concurrenten staan er ook goed voor. Ik denk dat wij het het moeilijkst krijgen tegen Ajax en PSV. De andere wedstrijden zijn niet voorspelbaar.’

Daarmee doelt Adriaanse op het dure puntverlies thuis tegen Excelsior (2-2) en uit bij Heracles (1-1). In beide duels gaf FC Twente een voorsprong weg in de slotfase.  ‘Het zou erger zijn als we een wedstrijd niet in hand hebben, maar ook tegen Heracles had ik het gevoel dat wij de controle hadden’, concludeert Adriaanse, die de remise wijt aan slimheid. ‘We hadden meedogenlozer moeten optreden. Leroy Fer had de bal misschien naar voren moeten knallen, maar er ging nog veel meer mis. Ook positioneel. De verdediging stond te ver naar achteren. Douglas, bijvoorbeeld, stond bij de tegentreffer bijna op de doellijn.’

Adriaanse steekt ook de hand in eigen boezem. ‘Aan de ene kant komt er elke keer een minuut bij, als je wisselt in blessuretijd. Achteraf gezien had ik dat moeten doen om het ritme te doorbreken. Dan hadden we denk ik gewonnen.’