Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Agressieloos FC Twente verliest van opofferingsgezind Feyenoord

Geplaatst op 18 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Als een stel koorknaapjes gepest door brutale schooljongens, zo werd FC Twente voor eigen publiek door Feyenoord afgetroefd op agressiviteit. De Tukkers, strijdend om de landstitel, moesten vanmiddag het onderspit delven. De Rotterdammers toonden strijd en opofferingsgezindheid en uitgerekend daaraan ontbrak het bij FC Twente, dat door een eigen doelpunt van Nils Röseler en een late 2-0 van Sekou Cissé de derde nederlaag op rij leed.

Na de wonderlijke week van de fraaie victorie in Eindhoven en de thuisstunt tegen Schalke 04, is FC Twente inmiddels weer geconfronteerd met de harde realiteit. Na weggespeeld te zijn door zowel NEC (3-1) als Schalke (4-1), heeft FC Twente voor eigen publiek verzuimd de gehoopte reactie te tonen en het tij te keren, waardoor de ploeg nog maar mondjesmaat aanspraak blijft maken op de geambieerde kampioenschaal. In Gelsenkirchen luidde het credo immers dat de titel belangrijker is dan de Europees voetbal, maar in de Grolsch Veste werden die woorden nauwelijks kracht bij gezet. FC Twente liet zich op agressiviteit aftroeven door Feyenoord, dat moeiteloos de ongewijzigde en normaal zo dreigende Enschedese linie – het middenveld – in handen nam. Natuurlijk moest FC Twente flink inboeten door blessures en schorsingen, maar aan de basisvoorwaarden om een duel te winnen, voldeed de Enschedese club over de gehele breedte geen moment. De Tukkers oogden zelfs geïmponeerd door de Rotterdamse felheid en duelkracht. FC Twente had daartegenover vaak balbezit, maar speelde te voorspelbaar om tot grote kansen te komen.

Feyenoord bezorgde FC Twente met de onverzettelijke en fysieke kracht van een Rotterdamse dokwerker een verdiende nederlaag. En net als op 18 december 2011, toen de Enschedese club in de havenstad met 3-2 verloor na een loepzuivere hattrick van enfant terrible John Guidetti, ontpopte het fenomenale Zweedse ‘ettertje’ zich nu tot een plaaggeest. Hij ontregelde de Twentse defensie en was een bron van ergernis voor het Twentse publiek, terwijl Guidetti met zijn gedrag tegelijkertijd, en zoals al vaker dit seizoen, zijn ploeggenoten telkens op scherp zette. Ironisch was het feit dat de Enschedeër Karim El Ahmadi domineerde op het middenveld, terwijl twee spelers, die in het verleden naar FC Twente leken te komen, de hoofdrol op zich eisten. Guidetti was met zijn luchtduel direct betrokken bij het eigen doelpunt van Nils Röseler, terwijl Sekou Cissé Dwight Tiendalli in de slotfase kinderlijk eenvoudig het nakijken gaf.

Het gemor na afloop was logisch. FC Twente moest op jacht naar een goed gevoel, maar zette de dalende lijn dieper door. Woensdag staat het inhaalduel tegen De Graafschap op het programma. Dan kan de ploeg van trainer Steve McClaren het gat met koploper AZ tot twee punten doen slinken. Op de Vijverberg wordt het een kwestie van aanhaken of afhaken. Ook McClaren weet dat de kansen, met nog negen wedstrijden voor de boeg, niet van eeuwige duur kunnen zijn. Tot dusver is FC Twente, ondanks de negatieve reeks, met het zicht op de ranglijst echter nog onoverkomelijk leed bespaard gebleven.

FC Twente – Feyenoord 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 49. Röseler 0-1 (ed), 86. Cissé 0-2
Scheidsrechter: Blom
Geel: El Ahmadi en Guidetti (Feyenoord)
FC Twente: Boschker, Cornelisse (73. Kuiper), Röseler (84. J.John), Bengtsson, Tiendalli, Janssen (73. Plet), Brama, Fer, Chadli, De Jong, O. John
Feyenoord: Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Clasie, El Ahmadi, Trinidade de Vilhena, Schaken, Guidetti (87. Swerts), Cabral (81. Cissé)

Foto: Debutant Nils Röseler (links) doet amechtige pogingen John Guidetti af te stoppen
(foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief