Alfred Schreuder: ‘Ik heb progressie gezien’

Geplaatst op 10 maart 2013 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Langzaam maar zeker kruipt FC Twente uit een poel van ellende, pech en onmacht. Tijdens de wedstrijd tegen Vitesse toonde de ploeg strijdlust en was het voetbal alweer wat beter. Omdat de ploeg zelfs voor open doel de bal niet in het net kreeg (Janssen), of vrij voor de keeper niet tot scoren kon komen (Tadic) of geen penalty kreeg waar dat wel had gemoeten (Boelykin), ook nog een doelpunt (van Boelykin) onterecht afgekeurd zag worden wegens buitenspel en Vitesse een van de weinige kansen wel benutte (Bony), eindigde de het duel om het kampioenschap van het oosten in 0-1.

Trainer Fred Rutten noemde het een welkome overwinning, mede omdat zijn Vitesse nog volop in de race is voor de titel. ‘FC Twente creëerde meer kansen,  maar wij waren effectiever’, zei Rutten.

Alfred Schreuder (foto) vond dat zijn ploeg goede begonnen was en steeds meer grip had gekregen op de wedstrijd. ‘Bij vlagen hebben wij het Vitesse moeilijk gemaakt. We hadden qua kansen moeten leiden bij de rust’, meende hij terecht. Na de rust moesten de backs meer bij de opbouw worden betrokken, maar toen Vitesse scoorde, had Schreuder opdracht gegeven va banque te spelen. ‘We hadden minimaal een punt verdiend. Ik heb in ieder geval progressie gezien, zoals ik dat ook op de training zag. Het is vandaag weer een zure nederlaag geworden.  We gaan nog steeds voor Europees voetbal. Daarin moeten we geloof houden. Over vier weken kan het weer anders zijn.’

Aanvoerder Wout Brama zei dat FC Twente goed voetbal had laten zien, althans beter dan de laatste weken. Hij vond de ontwikkelingen van de laatste tien dagen positief. ‘We staan op de ranglijst ver weg van de top, maar moeten nu eerst naar onszelf kijken. Er zijn genoeg positieve aanknopingspunten, ook op de training’, aldus de captain.