Zondag 23 juni 2024
Twentesport

“Als we maar niet degraderen”

Geplaatst op 29 januari 2018 door   ·   Geen reacties

Vorige week was ik gevraagd om in Enschede in soort forum mijn mening te geven over de gang van zaken bij FC Twente. Henri Boers was erbij (hij is lid van het stichtingsbestuur van de club) en Tjalling Dilling, oud-speler van de FC. Eén ding is me heel erg bijgebleven van de mensen die in de zaal zaten. Dat was de hartenkreet in allerlei varianten: “Als we maar niet degraderen.”

Afgelopen zaterdagavond hoorde ik het weer, toen ik met de trein op weg was naar de wedstrijd tegen PSV. De angst zit erin bij sommige fans. Ze zijn er niet gerust op. Sommigen herinneren zich de magere jaren tachtig toen de FC een jaar terug moest naar de eerste divisie. Daar werd men toen niet vrolijker van.

Ik heb daar in dat forum voorspeld dat FC Twente niet degradeert. Daar ben ik zeker van. Ook na de nederlaag tegen PSV. Laat GJ Verbeek (foto) nog een paar weken sleutelen aan geestelijke en lichamelijke fitheid en speelwijze en dan komen de punten. Let op mijn woorden. Want eerst moest hij wennen aan de spelers, aan de club, aan de nieuwe omgeving. Andersom trouwens ook. Intussen moest hij de mindset van iedereen die een rol speelt in de organisatie rond het eerste elftal fine tunen en toen dat de goede kant opging, kwam er nog een tweetal spelers binnen (Maher en El Hamdaoui), dat op hun beurt nog ingepast moet worden, maar beiden zijn – dat zag je zaterdag al tegen PSV – een versterking.

Straks tegen ploegen als Willem II, VVV, Sparta, NAC, FC Groningen zullen zij het verschil gaan maken. Het middenveld van de FC had dringend een goede passer nodig. Maher kan en zal dat manco opvullen.  De aanvallers hebben moeite een kans te benutten en dat kan El Hamdaoui. Beide heren hebben er zin in, zo meldden ze bij hun presentatie.

De verdediging van de FC krijgt er hier en daar van langs, maar die is minder slecht dan men denkt, vind ik. Punt is wel, dat de heren elkaar te weinig coachen, dat zag je zaterdagavond ook verschillende keren. Wellicht kan de terugkomst van Thesker, die aanvoerder is en intussen ook een routinier, die rol op zich nemen. En dan het liefst in een vier-mans-verdediging. Dat scheelt weer een man in de volgende linies.

Kortom, niets is wat het lijkt. Sommige fans zien een miserabel vervolg van deze competitie voor zich, maar dat gaat meevallen. Daar ben ik van overtuigd. Vergeet niet dat dit Twente juist tegen de topploegen Ajax en PSV behoorlijk partij gaf. En vergeet ook niet dat de FC een zekere Oussama Assaidi in de gelederen heeft, de onnavolgbare artiest van de ploeg, de man die de reddingsboei beheert, de speler die de capaciteiten bezit om een wedstrijd in zijn eentje te beslissen.
Dus fans met faalangst in hun FC Twente-hart: degraderen? Echt niet.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief