Maandag 17 februari 2020
Twentesport

‘Anderlecht wil Bryan Ruiz’

Geplaatst op 13 december 2013 door   ·   Geen reacties

TwenteSport-CL3H0216 374x ruiz en riuzBRUSSEL – Belgische kranten melden de verregaande belangstelling van top club Anderlecht voor Bryan Ruiz. De voormalige crack van FC Twente zou in de aanstaande transferperiode een directe versterking worden voor de selectie van trainer John van den Brom. Naast Ruiz hoopt Anderlecht ook op de komst van Steven Defour. Met die twee aanwinsten hoopt men weer titelkandidaat nummer één te worden. De landskampioen staat momenteel op de derde plaats met vier punten achterstand op koploper Standard Luik.

Ruiz speelde voor zijn komst naar FC Twente al in België. De 28-jarige international van Costa Rica t speelde van 2006 tot 2009 voor AA Gent. Ook bij die club is zijn naam gevallen voor een tussentijdse huur.

Ruiz maakte in 2011 de overstap van FC Twente naar Fulham, dat 11 miljoen euro neertelde voor de aanvallend ingestelde speler. Bij de Premier League-club is Ruiz echter niet zeker van een basisplaats. Van de vijftien competitieduels begon Ruiz er zeven, daarvan haalde hij bovendien vier keer het einde van de wedstrijd niet. Anderlecht zou hem willen huren zonder een optie tot koop want Ruiz heeft nog een contract tot de zomer van 2015. Een tussentijdse en tijdelijke overstap zou voor Ruiz wellicht interessant kunnen zijn, omdat hij komende zomer met zijn land op het WK in Brazilië actief zal zijn.

Het is overigens opmerkelijk dat meerdere oud-spelers van FC Twente bij hun volgende club weinig speeltijd krijgen en derhalve aan de vooravond van de aanstaande transferperiode in verband gebracht worden met tussentijdse gegadigden. Luuk de Jong zit op dood spoor bij Borussia Mönchengladbach en zou in de picture staan bij oa PSV, Ola John speelt niet bij Benfica en wordt aan meerdere clubs gelinkt, waaronder Ajax en hetzelfde geldt min of meer ook voor Nacer Chadli. De Belgische international zit op de bank of de tribune bij Tottenham Hotspur.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief