Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

AZ – FC Twente 2-2 (1-1) – Analyse door Nik Kok

Geplaatst op 11 april 2012 door   ·   Geen reacties

Het was een spannende wedstrijd waarin veel gebeurde. Het begon al met het doelpunt van Jozy Altodore, een treffer die eigenlijk niet had mogen tellen door de duw die er aan vooraf ging. Vervolgens ging de wedstrijd heen en weer, waarbij beide ploegen niet hun beste spel lieten zien.

De 2-2 is een uitslag waar beide ploegen niet al te veel mee opschieten, zeker gezien de andere uitslagen en de ruime overwinning van Ajax. Uiteindelijk was FC Twente nog de gelukkigste door de late treffer van Emir Bajrami pakte die ploeg alsnog een punt. Voor AZ eindigde de wedstrijd die gewonnen leek in een teleurstellend gelijkspel. Dat was eigenlijk niet nodig geweest, zo kort voor tijd.

Ik vond AZ iets beter spelen dan FC Twente, zij kregen ook wat meer kansen. Het was eigenlijk een botsing van speelstijlen. Het combinatiespel van AZ en FC Twente dat veelvuldig de lange bal hanteerde. Ik vond Altidore verrassend spelen. Dat kwam mede doordat Rasmus Bengtsson niet al te sterk was. Ook Nils Röseler oogde in zijn positie vandaag erg onwennig. Ik ben normaal gesproken AZ watcher voor het AD en heb FC Twente daarom niet al te vaak in actie gezien. Het leek me dat de ploeg vandaag geen al te beste dag had en wat onder de maat presteerde. Ik zie spelers als Ola John en Leroy Fer graag in actie, maar vond beiden vandaag niet echt bijzonder.

Het zal lastig worden voor FC Twente. Ajax is na vandaag in een euforische stemming en gaat recht op de titel af. FC Twente krijgt het nog lastig om Europees voetbal veilig te stellen. De wedstrijd van vandaag geef ik een acht wat amusementswaarde betreft, het spel ging heen en weer. Als man van de wedstrijd kies ik voor Jozy Altidore. Normaalgesproken ben ik niet bepaald fan van hem, maar vandaag was een lichtpuntje. Bij FC Twente viel Emir Bajrami goed in. Hij scoorde de belangrijke gelijkmaker. Hem geef ik een ster, net zoals Luuk de Jong. Net terug van een blessure en dan al weer scoren is toch erg knap.

AZ – FC Twente 2-2 (1-1)
Scoreverloop:
4. Altidore 1-0, 31. De Jong 1-1, 71. Altidore 2-1, 90. Bajrami 2-2
Scheidsrechter: Pieter Vink
Geel: Marcellis en Martens (AZ), Douglas, Tiendalli en Röseler (FC Twente)
Amusementswaarde: 8
Man van de wedstrijd: Altidore (AZ)
Sterren: Bajrami en De Jong (beiden 1x)
AZ: Esteban, Marcellis, Moisander, Viergever, Poulsen, Maher, Martens, Elm (84. Klavan), Beerens, Altidore (80. Benschop), Gudmundsson
FC Twente: Boschker, Rosales, Bengtsson, Douglas, Tiendalli, Fer, Chadli, Röseler (81. Promes), Verhoek (56. Bajrami), De Jong en John (81. Plet)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief