Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Bannink van FC Twente naar FC Zwolle

Geplaatst op 6 juli 2011 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE – Alexander Bannink (foto) gaat van de vice-kampioen naar de andere. Hij stapt over van de nr 2 van de  eredivisie FC Twente naar de nummer 2 van de Jupiler League FC Zwolle. De 21-jarige Oldenzaler wordt door de ploeg uit de provinciehoofdstad gehuurd voor één seizoen en heeft vervolgens een optie tot koop. Bannink was afgelopen seizoen verhuurd aan Heracles, maar keerde in de winterstop terug naar FC Twente.  De bij Quick’20 begonnen middenvelder speelde tot nu toe zes officiële wedstrijden voor de Enschedese club (2 in de competitie, 3 in de beker en 1 in de Europa Cuo) en voor Heracles kwam hij vier keer in het veld.

Bannink is uiteraard verheugd over de transfer. ‘Ik wilde aan spelen toekomen. Dat is belangrijk voor mij. Ik kwam er bij FC Twente niet doorheen. Vorig jaar tekende ik een contract en proefde ook wel het vertrouwen van de club in mij, maar spelen deed ik niet veel. Dat moet bij FC Zwolle veranderen’, aldus de Oldenzaler. ‘FC Zwolle is een mooie club. Daar kan ik me verder ontplooien. Ik heb trainer Langeler gesproken. Ook daar zal ik me moeten bewijzen.’

De jonge middenvelder heeft de hoop op meer optredens in de eredivisie nog niet opgegeven. ‘Als ik het goed doe bij Zwolle, kom ik vanzelf wel in de eredivisie terecht. Ik ben een speler die vertrouwen nodig heeft. Dan kan ik echt wel in de eredivisie mee’, zegt Bannink.

FC Zwolle nam verder nog Furdjel Narsingh over van Telstar dat hem al twee seizoenen huurde van AZ.

Jan Vennegoor of Hesselink is tijdelijk terug bij de club waar hij veel successen vierde. Hij heeft nog geen nieuwe werkgever en traint mee bij FC Twente om fit te blijven. De Oldenzaler speelde afgelopen seizoen bij Rapid Wien.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief