Twee treffers Berghuis bij winst FC Twente beloften op Ajax

Geplaatst op 18 april 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Jong FC Twente heeft maandagavond het beloftenelftal van Ajax met 2-1 verslagen. Steven Berghuis nam beide treffers voor zijn rekening.

Het eerste halve uur van het duel was duidelijk voor Ajax, De Amsterdammers waren voortdurend in balbezit en dwongen FC Twente terug op eigen helft. Uit een van de spaarzame Twentse aanvallen kwamen twee vrije trappen voort. Arnold Bruggink trof met de eerste het houtwerk, de tweede werd met moeite door Ajax doelman Bizot gestopt.

Enkele minuten later kwam FC Twente alsnog op voorsprong. Een corner werd van dichtbij door Steven Berghuis binnengewerkt.

Na de hervatting ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen speelden op de aanval en kregen mogelijkheden. Slecht uitverdedigen werd Ajax na een kwartier in de tweede helft fataal. Steven Berghuis wist de bal over te nemen, omspeelde de doelman en scoorde zijn tweede treffer van de avond.

Na de 2-0 zakte FC Twente in en werd het spel aan Ajax gelaten. De Amsterdamse druk zorgde er voor dat de bezoekers diverse mogelijkheden kregen. Een daarvan werd door Hyunjuk Suk via Thijs Bouma achter doelman Nick Marsman gewerkt.

In het laatste deel van het duel trof Ajax nog een keer de paal, kreeg ook FC Twente, op de counter, nog mogelijkheden, maar kwam in de score geen verandering meer.

Jong FC Twente – Jong Ajax 2-1 (1-0)
39. Berghuis1-0, 60. Berghuis 2-0, 69. Suk 2-1
Jong FC Twente: Marsman, Stockentree, Bouma, Mannes, Rannankari (77. Engberink), Röseler, Berghuis, Bannink, Orsula, Bruggink, Gouriye (46. Peters).

Foto’s: Twentesport.com