Beloften FC Twente verslaan PSV na 2-0 achterstand

Geplaatst op 12 maart 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Jong FC Twente heeft vanavond in de thuiswedstrijd tegen PSV, de nummer drie op de ranglijst, een 2-0 achterstand omgebogen in een 3-2 overwinning. Voor rust hadden de bezoekers de overhand. Na de hervatting wist de ploeg van trainer Patrick Kluivert alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.

De eerste helft van het duel werd gedomineerd door de bezoekers, die na een kwartier op voorsprong kwamen. Vervolgens ging FC Twente op zoek naar de gelijkmaker, maar wist PSV uit een snelle combinatie opnieuw te scoren. Ook in het resterende deel van de eerste helft kreeg PSV de beste mogelijkheden. Na de hervatting zochten de Tukkers nadrukkelijk de aanval. Na een kwartier volgde de beloning, toen Quincy Promes de achterstand verkleinde tot 2-1. Toen kort daarna Marzo zijn tweede geel kreeg, raakte PSV van slag. De ploeg wankelde en ging uiteindelijk onderuit. Invaller Felitciano Zschusschen bracht zijn ploeg tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Kort voor tijd scoorde hij eveneens de winnende treffer. Daarmee maakte hij niet alleen de achterstand ongedaan, maar legde FC Twente bovenal beslag op de volle buit.

Jong FC Twente – Jong PSV 3-2 (0-2)
Scoreverloop: 14. Locadia 0-1, 24. Locadia 0-2, 61. Promes 1-2,  80. Zschusschen 2-2, 87. Zschusschen 3-2
Rood: 66. Marzo, na twee keer geel (PSV)
FC Twente: Marsman, Bouma, Röseler, Pelupessy, Tiendalli, Mannes (63. Gladestony), Vogelsang (71. Zschusschen), David, Orsula, Promes, J. John

Archieffoto: Patrick Kluivert (TwenteSport.com)