Beloftenteam FC Twente verstevigt koppositie

Geplaatst op 5 december 2011 door   ·   1 Reactie

HENGELO – Het beloftenteam van FC Twente heeft de koppositie op de ranglijst verder verstevigd en is acht punten uitgelopen. Op het Hengelose trainingscentrum hadden de Tukkers geen kind aan Vitesse: 5-0. Quincy Promes had met drie treffers een groot aandeel in de wedstrijd.

De ploeg van Patrick Kluivert nam al vroeg een voorbode op de zege. Chris David schoot vanuit een moeilijke hoek raak. Een klein kwartier voor de rust viel de vroegtijdige beslissing. Nadat Promes uit de rebound raak schoot, zette Felitciano Zschusschen uit een vergelijkbare aanval de marge op drie. In de tweede helft schoot Promes de 4-0 en 5-0 binnen. Tussen de bedrijven door miste Ninos Gouriye (foto), zelf onderuit gehaald in het strafschopgebied, een penalty. FC Twente profiteerde desalniettemin van het puntverlies van Heracles Almelo en Feyenoord, waardoor de voorsprong acht punten bedraagt.

Jong FC Twente – Jong Vitesse 5-0 (3-0)
Scoreverloop:
3. David 1-0, 32. Promes 2-0, 35. Zschusschen 3-0, 58. Promes 4-0, 71. Promes 5-0
FC Twente: Marsman, Cornelisse (83. Bouma), Bengtsson (83. Engberink), Röseler, Thesker, Mannes, Berghuis (76. Stockentree) David, Gouriye, Promes, Zschusschen