Beloften FC Twente winnen in Waalwijk van RKC

Geplaatst op 4 maart 2013 door   ·   Geen reacties

WAALWIJK – Jong FC Twente heeft maandagavond het uitduel tegen Jong RKC Waalwijk met 2-1 gewonnen. In Waalwijk scoorden Felitciano Zschusschen en  Rick Hemmink namens de Tukkers. Diep in blessuretijd maakte Zeldenrust namens de Brabanders nog 1-2 en bepaalde daarmee de eindstand in Waalwijk.

FC Twente wist het duel met RKC Waalwijk van begin tot einde te controleren. Halverwege de de eerste helft voordat de ploeg op voorsprong kwam. Na een dieptepass van Mark Engberink kon Felitciano Zschusschen de bal aannemen. De snelle aanvaller kwam over de linkerkant het strafschopgebied in en schoot vervolgens hard raak.

Kort voor tijd zorgde Rick Hemmink voor de beslissing. Na een mislukte opening van Fillinger kon Hemmink overnemen. Nadat de doelman van RKC Waalwijk de eerste inzet nog wist te keren, kon Hemmink vanuit de rebound wel raakt te schieten. Diep in blessuretijd profiteerde de spits van RKC Waalwijk van een inschattingsfout in de verdediging. Op zijn aangeven kon Zeldenrust vlak voor het eindsignaal nog de 2-1 scoren.

Jong RKC Waalwijk – Jong FC Twente 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 26′ Zschusschen 0-1, 86′ Hemmink 0-2, 90+1 Zeldenrust 1-2
Jong FC Twente: Plattel, Breukers, Bijen, Gebben, Engberink, Pelupessy, Fillinger (88’ Yahaya), Hemmink, Gyasi, Zschüsschen, Cabral.