Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Beloften Heracles verslaan buurman FC Twente

Geplaatst op 28 februari 2011 door   ·   4 Reacties

ALMELO – Het beloftenteam van Heracles Almelo heeft vanavond met 2-1 gewonnen van buurman FC Twente. In het Polman Stadion won de Almelose ploeg het vooral op routine en ervaring, terwijl de Enschedese club met elf jeugdspelers veel in beweging was, maar weinig rendement toonde. Binnen twee minuten kwam Heracles al op voorsprong door een doelpunt van Ben Rienstra (foto, tweede van rechts). Vlak voor rust maakte Mitch Stockentree de gelijkmaker, maar in de tweede helft luisterde Glynor Plet zijn invalbeurt op met de winnende treffer: 2-1.

In Almelo voltrok zich vooral een duel waarin teamverschillen de doorslag gaven. FC Twente, dat met een voltallige jeugdploeg aantrad, startte afwachtend en kwam nauwelijks in de buurt van de vijandige ‘zestien’, waar met de beweeglijkheid en snelheid het verschil gemaakt had kunnen worden. Heracles had in dat opzicht een voordeel met de aanwezige ervaring. De Almelose ploeg startte met een ruim aantal spelers, die de nodige speelminuten achter de rug hebben binnen de eerste selectie.

Heracles had buiten de verdiende zege nog te maken met twee tegenvallers. Xander Houtkoop verliet al na dertien minuten het veld met een blessure. Ellery Cairo staakte in de slotfase een loopactie en greep naar zijn been.

Scoreverloop: 2. Rienstra 1-0, 45. Stockentree 1-1, 66.Plet 2-1
Geel: Vejinovic, Souhuwat (Heracles)
Heracles Almelo: Telgenkamp , Breukers (46. Souhuwat), Reekers, Ter Horst, Jallo, Rienstra, Vejinovic, Bruns (61. Plet), Cairo, Almubaraki, Xander Houtkoop (14. Nieuwboer)
FC Twente: Marsman, Stockentree,Van Aken, Bouma, Engberink, Röseler, Berghuis, Promes (63. Van Dijk),  John (46. Mannes), Bannink, Rannankari

Foto TwenteSport.com

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Jeroen says:

  Beste Twentesport, stuur nu eens een verslaggever die goed oplet naar de beloften van Heracles, want ze verdienen het ze spelen leuk voetbal. In deze derby had ik wel wat zorgvuldigheid verwacht. Dezelfde verslaggever had dan kunnen zien dat niet Houtkoop maar Ben Rienstra met een prachtig schot de 1-0 scoorde.

  Nog even iets, Heracles speelde met slechts twee routines tw. Reekers en Cairo, de rest waren ook jonkies!

 2. Gerard FCT says:

  Breukers (vaste basisspeler) Reekers (geroutineerde oudbasisspeler) ter Horst (stand-inn centrale verdediging met speeltijd) Vejinovic (voor blessure basisspeler) Plet (ervaren eerste divisie, invaller, paar keer basis)Cairo (meer speelminuten dan iedere andere speler op dat veld. Aardig wat ervaring bij de Almeloers. Twente met veel broekies. Ben het daarom niet met je eens.

 3. Joep says:

  Ben het met Gerard eens!
  Als je vind dat dat de verslaggever moet opletten over de doelpunten wat ik namelijk ook slecht vind. want er stond eerst dat houtkoop had gescoord, maar let zelf ook even op wie er allemaal spelen want dan heb je zelf ook nie opgelet!

 4. Jeroen says:

  Even voor de duidelijkheid heren hierboven, ik heb ook opgelet: Breukers is 23 en Plet ook, de heren hebben resp. één helft en Plet slechts 30 minuten meegespeeld. Bovendien zijn Ter Horst en Vejinovic even oud als resp. Bannink, Marsman en Stockentree. Zijn dat dan in de beleving van de verslaggever ook jeugspelers!
Archief