Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Bernard Parker naar Kaizer Chiefs

Geplaatst op 27 juli 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Bernard Parker maakt per direct de overstap van FC Twente naar het Zuid Afrikaanse Kaizer Chiefs. De aanvaller belandde bij de Enschedese club op een zijspoor en zinspeelde op een transfer, vrijwel direct na zijn terugkeer van een verhuurperiode aan het Griekse Panserraikos FC.

In de zomer van 2009 werd Parker gepresenteerd als de opvolger van de op dat moment naar Hamburger SV vertrokken Eljero Elia. De overgang, die FC Twente ongeveer een miljoen euro kostte, verliep destijds niet zonder slag of stoot. Parker zou twee handtekeningen hebben gezet, ook bij Rode Ster Belgrado, dat hem huurde van Thanda Royal Zulu. Rode Ster stapte naar voetbalbond FIFA en wegens de beschuldiging van contractbreuk hing hem een schorsing van een half jaar boven het hoofd. De zaak liep met een sisser af, mede doordat de Servische club Parker nog achterstallig loon verschuldigd was.

Bij FC Twente maakte de Zuid Afrikaan de verwachtingen nooit waar. In het eerste jaar kreeg Chelsea-huurling Miroslav Stoch de voorkeur. Een jaar later stond Parker achter Nacer Chadli en Emir Bajrami in de pikorde. Parker speelde zeventien competitieduels voor FC Twente. De aanvaller kwam daarin nooit tot een treffer.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief