Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Beschamend FC Twente verspeelt punten in Den Haag

Geplaatst op 24 maart 2012 door   ·   5 Reacties

DEN HAAG – FC Twente heeft vanavond na een beschamende vertoning in de residentiestad averij opgelopen met het oog op de titelstrijd. De Tukkers kwamen vroeg op achterstand na een doelpunt van Ebi Smolarek en speelden vervolgens ondermaats. Dankzij een kopdoelpunt van Glynor Plet, de vervanger van de geblesseerde Luuk de Jong, hield FC Twente een schamel puntje over aan het bezoek aan ADO Den Haag.

In het Kyocera Stadion beleefde FC Twente al direct een déjà vu. Net als in het midweekse inhaalduel tegen De Graafschap, waar de ploeg uiteindelijk zegevierde met 2-1, keken de Tukkers al vroeg tegen een achterstand aan. Ebi Smolarek maakte zijn eerste doelpunt in Haagse dienst na een afgeslagen bal en bezorgde FC Twente daarmee een lange, moeizame avond. Het liep namelijk geen enkel moment bij de Enschedese ploeg. De passing was ronduit slordig, waardoor FC Twente geen moment het vereiste niveau haalde en zelfs door de ondergrens zakte. De ploeg van trainer Steve McClaren vertoonde in Den Haag niet de uitstraling van een titelkandidaat. Dat Nacer Chadli de eerste serieuze Twentse doelpoging noteerde na een klein half uur, was daarin exemplarisch.

Hoewel het spel een dieptepunt bereikte zonder enig perspectief op verbetering, kwam FC Twente er in de tweede helft met de behaalde remise nog genadeloos van af. Glynor Plet, de vervanger van de geblesseerde Luuk de Jong, torende boven de Haagse defensie uit en kopte met nog een half uur te gaan de gelijkmaker tegen de touwen. Even kwam er weer wat vuur in de ploeg, maar dat lichtje werd even zo snel weer gedoofd. FC Twente merkte ook zelf dat het een offday onderging en verlegde het accent noodgedwongen naar hotseknotsvoetbal. ADO Den Haag, dat speelde naar de mogelijkheden en een uitstekende vertoning aan de dag legde, hield relatief eenvoudig stand. Het Haags kwartiertje werd ingeluid met een luchtalarm, maar tot strijdtaferelen als in een oorlog kwam het geen moment binnen de kalklijnen.
Slechts één keer kwamen de elf van trainer Maurice Steijn met de schrik vrij. Wesley Verhoek, deze winter overgekomen van ADO Den Haag, maakte uitgerekend zijn debuut in zijn thuisstad en had die kunnen opluisteren met een gigantisch aandeel. Verhoek werd in de slotfase in stelling gebracht na een steekpass van Janssen, maar het verwoestende schot liet slechts de paal natrillen.

Na de competitienederlaag bij NEC (3-1) en de 2-0 thuisnederlaag tegen Feyenoord, leek FC Twente zich afgelopen woensdag te herpakken tegen De Graafschap, waar de Tukkers na een eveneens moeizame avond met een 2-1 winst al door het oog van de naald kropen. Vanavond is de maand maart alsnog een prijzige geworden voor FC Twente. De Tukkers lieten dure punten liggen en kunnen morgen, wanneer PSV wint bij Ajax, zelfs afzakken naar plek vier. Het verschil blijft desondanks minimaal in de top van de ranglijst.

Foto: Nicky Kuiper aan de bal tijdens de wedstrijd tegen ADO
(foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Anton says:

  De concentratie was met name in de eerste helft helemaal zoek. Evenals de overtuiging. Toch wil ik met name één speler een dik compliment geven: Roberto Rosales! Wat verzet die veel werk, wat lost die veel op. Hij valt me normaalgesproken niet zo op maar vanavond was hij voortdurend overal. Dikke duim omhoog voor hem!

 2. vialli says:

  Inderdaad beschamend, vraag me overigens af wat die Mihaylov in Bulgarije doet, met een blessure blijf je toch gewoon bij de club om behandeld te worden! Hier is vast en zeker meer aan de hand….

 3. Anton says:

  @ Vialli: ‘wegens privé-omstandigheden’ stond er in de media…

 4. vialli says:

  @anton; privéomstandigheden kunnen ook zijn eigenprivéproblemen zijn…

 5. Anton says:

  Dat klopt helemaal, Vialli (ik citeer ook maar uit de pers)
Archief