Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Bijstellen

Geplaatst op 23 december 2019 door   ·   3 Reacties

Wat we al dachten, is gebeurd. FC Twente heeft te weinig klasse, te weinig body, heeft op de keeper na een onbetrouwbare verdediging en zo zijn er meer zwakke plekken aan te wijzen. De ploeg vloog met een harde smak uit de beker en glijdt langzaam de kelder van de eredivisie in. Talloze supporters maken zich alweer bang voor een eventuele degradatie.

Wat is daar de oorzaak van, waarom loopt het niet meer, nadat de FC aanvankelijk nog wel de nodige punten scoorde? Trainer Garcia Garcia (foto) lijkt het spoor bijster te zijn. Hij lijkt te zijn verdwaald in allerlei door hemzelf bedachte opties voor de te kiezen tactiek en de daarbij behorende poppetjes. De vraag is nu of hij de trainer is die nog altijd zelfbewust op zoek is naar een veilige plek in de middenmoot. Is hij daarvoor de juiste man? Is hij ook de man die voldoende psychologische tools in huis heeft om de nogal softe en inspiratieloze selectie tot een vastberaden en soms agressieve aanvalsmachine te kneden die nodig is om de broodnodige punten te sprokkelen voor weer een seizoen in de eredivisie.

Feit is ook dat de trainer van de FC er alleen voor staat. Zoals ikzelf al eerder schreef en ook collega’s meermaals hebben geopperd, hebben TD Van Leeuwen en zijn adviseur Fred Rutten een fout gemaakt door Garcia ‘op te zadelen’ met onervaren assistenten. Dat ze hem als nieuwkomer een kans wilden geven, was prima. Je moet jonge trainers waarvan je een duidelijk vermoeden hebt dat ze geschikt zijn als hoofdcoach, de kans geven. Tot zover ga ik mee met Ted en Fred om Garcia aan te stellen, maar zet er dan wel een ervaren man naast. Dat had gemakkelijk gekund. En dan het liefst iemand die ook nog eens gespecialiseerd is in het beter maken van een linie, bijvoorbeeld de verdediging of de aanvallers of iemand die bekend staat als kenner van het mentale aspect binnen de staf van een selectie.

Maar goed, Ted en Fred kunnen in de winterstop wat zaken bijstellen, hoewel de FC geen bomen bezit waaraan miljoenen euro’s groeien. En anders is er nog een bestuur en een Raad van Commissarissen. Die zullen ook verontrust zijn geraakt door al die nederlagen van de laatste maanden. Vooral algemeen directeur Van der Kraan is door de wol geverfd genoeg om maatregelen te bedenken en uit te voeren.
Ben benieuwd.

 

.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Hans van den Berg says:

  Feyenoord heeft Dick Advocaat
  PSV heeft Guus Hiddink
  FC Twente haalt Theo Vonk om verdedigend orde op zaken te stellen!
  Niet zo moeilijk

 2. Jeroen says:

  Wat een stennis hier op deze site over ‘ de FC’ zoals Gijs dat zo passend beschrijft. Eerst Jan Medendorp (waar ik van verwacht had dat hij weinig affiniteit heeft met De Fc) en nu jij Gijs! Staat de regio Twente in brand? Waar hebben we het over, is het net zo erg dan wat er in Syrië gebeurd, daar is het pas echt crisis, om de woorden van Ted te gebruiken? Als de selectie niet goed genoeg is vlieg je er uit, zo wat! Weer een jaartje in de keuken spelen is toch niet verkeerd! De bal blijft wel rollen in de biertempel. Al is het tegen Top Oss, op vrijdagavond, kan ook leuk zijn. De gemeente en wat blinde ondernemers komen wel weer financiële hulp bieden.

  Ik wens u allen een fijne en gezellige kerst en gezond 2020! Er zijn veel meer leuke dingen in het leven dan elke week je kapot te ergeren wat 11 prutsers op het veld aan het doen zijn.

 3. Eddy Marchena says:

  Het doemdenken heeft invloed op de omgeving, vooral als dat gebeurt door krachten waarvan de mening wordt gerespecteerd/aan- en overgenomen. Dat weer werkt als het gevolg van een steentje in een plas water gooien.
  Het onbehaaglijke gevoel komt ook bij de club en de spelers aan en dat heeft een negatieve invloed op iedereen bij de club.
  Kom op, je kunt ook op een positieve manier niet kritisch zijn en niet direct aan ” weer degraderen” te denken.
  Kom op!!
Archief