Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Bizar weekend

Geplaatst op 11 december 2017 door   ·   Geen reacties

Wat een bizar weekend weer. Ik zag FC Twente verliezen van ADO. De verdediging van de FC was lek en  besluiteloos met een keeper (Brondeel) die niet optreedt als een zekere cipier, maar als een bange, wankelmoedige kleuterleidster. Ik denk dat Drommel een betere optie is. Maar ja, een keeper vervangen, dat doen trainers niet gauw. Dat de FC een strafschop had moeten hebben, maar niet kreeg, begint aan pijnlijke gewoonte te worden.

Van de inmaakpartij van Heracles bij AZ zag ik alleen de samenvatting. Om de zoveel weken zakken de Almeloërs eerloos door het ijs. Ook dat is intussen vast pandoer. Maar ja, zoals Van Gaal zondagmorgen al opmerkte, als een verdediger zulke flaters maakt, kun je nooit winnen. Arme Castro (foto). Vaak ook redde hij de meubels van zijn ploeg. Dat moet ook gezegd.

Ajax won van het hemeltergend zwakke PSV, waarbij Veltman – net als de week ervoor tegen FC Twente – een strafschop veroorzaakte. Hij beukte Luuk de Jong binnen de zestien tegen de grond. Scheidsrechter Blom liep er vlak achter, maar liet doorspelen. Overigens, die Veltman had duidelijk de opdracht om te verdedigen als een houthakker. Ik ben geen fan van Ajax, maar moet erkennen dat de 3-0 winst goed is voor de competitie en ook dat de overwinning verdiend was. PSV was nergens. De Eindhovenaren kunnen ploegen van het niveau Ajax of nog hoger niet aan. U herinnert zich ongetwijfeld nog de smadelijke uitschakeling voor de Europa League door SK Osijek.

Peter Bosz zit alweer thuis in Almelo. Heel jammer. Ook hij had last van een zwakke keeper en een wankele verdediging. Toch is het schrijnend dat al die Nederlandse trainers tegenwoordig geen stand kunnen houden bij Europese topclubs. Frank de Boer is recent al twee keer na een paar weken ontslagen, Ronald Koeman, Jonker en anderen idem. Ik denk dat ze hun ideeën, met als basis de Nederlandse voetbalprincipes, te rigoureus willen invoeren. Dat kun je beter een beetje slinks doen. Eerst doorgaan op zijn Duits (in het geval van Bosz) en dan daarna beetje bij beetje de eigen visie erin weven. Voor Bosz is het jammer. Ik had gedacht dat hij zou slagen. Want hij is echt geschikt voor een topclub.

Gelukkig zag ik na al dat minder fraaie nieuws in het laatste uur van het bizarre weekend nog hoe schaatser Ted Jan Bloemen, de man die Canada van ons leaset, het wereldrecord op de 5km van Sven Kramer afpakte. Knap werk. De dienstdoende verslaggevers meenden vervolgens dat Kramer hiervan wel wakker zou liggen. Maar dan kennen ze Kramer nog niet….

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief