Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Blaise NKufo vertrekt één uur voor eerste competitieduel bij Seattle Sounders

Geplaatst op 16 maart 2011 door   ·   Geen reacties

SEATLLE – Een uur voor de eerste competitiewedstrijd tegen Los Angeles Galaxy zijn Seattle Sounders en Blaise NKufo (foto) uit elkaar gegaan. De Zwitserse spits maakt niet langer deel uit van de selectie. De mededeling van de club kwam als een verrassing. Het leek erop dat hij het laatste contractjaar gewoon zou uitdienen, maar ruim een half jaar na zijn overkomst van FC Twente is de rol van de voormalige topscorer alweer uitgespeeld bij de FC Sounders.  Hoewel mensen rond de club verwachtten dat NKufo komend seizoen basisspeler zou zijn,  vertrok hij ineens.

Algemeen manager Adrian Hanauer zei het duidelijk: ‘Het is beter zo. Blaise paste niet meer zo goed in onze plannen en wij pasten niet meer in de plannen van Blaise.’  NKufo (35) maakte tot nu toe vijf doelpunten, waarvan drie in de wedstrijd tegen Columbus toen hij nog maar net voor de Sounders speelde. Ingewijden melden dat NKufo niet tevreden was over de rol die trainer Schmid hem had toegedacht.  Hij schijnt zelf aangestuurd te hebben op een breuk. Op dezelfde wijze verdween vorig seizoen een andere gevestigde naam – ex-Arsenal-middenvelder Freddie Ljungberg – ook op eigen verzoek bij de Sounders.

NKufo verdiende vorig seioen bij Seattle Sounders 480.000 dollar (€ 350.000), maar zou nu volgens de zogenaamde salary cap terugmoeten naar 335.000 dollar.  Overigens zal Seattle Sounders vrijwel zeker de ex-Ajacied Mauro Rosales contracteren. De Argentijn traint al anderhalve week mee en maakte een goede indruk.

Sounders verloor de competitiewedstrijd van Los Angeles op eigen terrein met 1-0. De Braziliaan Juninho scoorde het doelpunt. David Beckham speelde de hele wedstrijd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief