Zondag 3 maart 2024
Twentesport

Blessure Mihaylov valt mee, Fer terug in wedstrijdselectie FC Twente

Geplaatst op 16 november 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Nikolay Mihaylov en de geblesseerde knie. Het zou onderwerp kunnen zijn van een mini-soap. De doelman van FC Twente liep een kniekwetsuur op tijdens de training met de nationale ploeg voor het duel met Oekraïne. Een Bulgaarse medicijnman bleek in een neerslachtige bui te zijn. Hij voorspelde het einde van Mihaylovs carrière. Daarna keek bij terugkeer in Hengelo de dokter van FC Twente naar de knie en was een stuk optimistischer. Een beschadiging van de mediale band, het zou zomaar kunnen zijn dat Mihaylov twee à drie weken uitgeschakeld is. De Bulgaar nam vervolgens het zekere voor het onzekere en reisde vandaag naar Barcelona. Daar houdt in zijn ogen een van de beste dokters ter wereld praktijk. De orthopedist luistert naar de naam Ramon Cugat en hij was na onderzoek dezelfde mening toegedaan als de Twentse collega.

Derhalve: zondag gaat Sander Boschker (foto) onder laat staan in de Galgenwaard als FC Twente probeert bij runner up FC Utrecht de volle winst te halen. De Hengeloër is 42 jaar en nog altijd topfit. Trainer Steve McClaren rekent begin december op de rentree van Mihaylov. Verheugend nieuws voor de volgers van de nummer 2 van de eredivisie was wel dat Leroy Fer weer bij de selectie zit en zondag kan spelen. Maar hij begint op de bank, zo meldde McClaren: ‘Zelf wil hij wel in de basis beginnen, maar we doen het wat rustiger aan. Maandag zal hij in de beloften vanaf het beginsignaal spelen bij de thuiswedstrijd tegen Jong Feyenoord.’
Nacer Chadli zal zondag niet spelen. Rond de gekwetste enkel van de aanvaller bevinden zich volgens McClaren enkele kleine beschadigingen en die zijn nog niet helemaal geheeld. Wellicht is er donderdag bij voor de Europese wedstrijd in Hannover.

McClaren toonde zich tevreden over het resultaat tegen Vitesse (0-0). ‘We hadden mogelijkheden op een zege bij omschakelmomenten, maar meestal was de eindpass beneden de maat’, concludeerde de Engelsman. FC Utrecht vindt hij ook een moeilijke tegenstander. Zijn ploeg staat er alleen voor, want de fans zijn niet welkom het geen er toe heeft geleid dat ook het bestuur van FC Twente niet in de Galgenwaard present zal zijn. ‘De atmosfeer is daar vaak venijnig, maar we zullen het ermee moeten doen. We zullen mentaal en fysiek sterk moeten zijn. Doen we dat niet dan hebben we een probleem, want in principe spelen we beter voetbal dan Utrecht’, zei McClaren die zijn spelers opdracht zal geven geconcentreerd en vlot op zoek naar een goal te gaan, net als vorig jaar toen FC Twente met 6-2 won en al na dertien minuten met 2-0 voorstond. Wie er naast Boschker in de basis zullen staan, maakte McClaren niet bekend. Fer dus nog niet. Bulykin in plaats van de falende Castaignos? ‘Misschien’, zei hij.

Duplan (knie), Van der Gun (knie), Nilsson (hoofd) en Ayoub (niet wedstrijdfit) zijn de ontbrekende spelers bij FC Utrecht.

De wedstrijd FC Utrecht-FC twente is zondagmiddag om 14.30 uur.

(foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief