Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Bruns en Te Wierik

Geplaatst op 9 februari 2020 door   ·   Geen reacties

Wat is er onderweg de afgelopen jaren toch met Thomas Bruns gebeurd? Het grote talent van weleer is veel te snel voor een klasbak in een snelle neerwaartse spiraal gekomen. Bruns is van een lichting waartoe ook dat andere talent behoort, namelijk Mike te Wierik. Van die twee is Te Wierik de rots in de branding en Bruns de creatieve balkunstenaar.

De geboren Twentenaren, beide uit een bescheiden dorp (Bruns uit Wierden en Te Wierik uit Hengevelde) zijn jaargenoten, beide geboren in 1992, beide afkomstig van sympathieke traditieclubs (SV Omhoog in Wierden en WVV’34 in Hengevelde) en ondergebracht bij de toen nog jeugdopleiding van FC Twente. Hun talent bewees zich en werd bijgeslepen.

Een mooie toekomst wachtte beide jongelingen. Bruns en Te Wierik kozen vanuit de Twentse opleiding bewust voor Heracles, elk voor zich en toch samen. Te Wierik de verdediger die graag meebouwt op het middenveld en Bruns de middenvelder/spelverdeler met de satijnen pass en aanvallende impulsen.

En de voorspelde verwachtingen kwamen uit, Bruns noch Te Wierik was in Almelo te houden. Beiden gingen naar grotere clubs, zeker Bruns, van wie het meest werd verwacht. De relatief kleine technicus met de splijtende pass werd uiteindelijk door Vitesse ingelijfd, de poenige gigant uit Arnhem. Te Wierik toog naar Groningen om de verdedigingslinie van de plaatselijke FC te versterken. De verwachting van menigeen was dat Bruns nog verder zou komen, naar de Bundesliga, welicht de Serie A of de Britse subtop.

En toen moet er iets met Bruns mis zijn gegaan. Hij moest in elk geval weg bij Vitesse, want werd niet gepruimd, toen verhuurd aan Groningen dat ook snel met hem klaar was vervolgens bij PEC Zwolle gestald, waar hij evenmin aan de verwachtingen kon voldoen (nota bene bij trainer John Stegeman die ook bij Heracles zijn coach was), waardoor Vitesse hem nu bij VVV heeft gestald. Als dat ao doorgaat is TOP Oss het volgende station.

Afgelopen week werd bekend dat Te Wierik na dit seizoen een gedroomde transfer krijgt: van FC Groningen naar Derby County, waar ook Wayne Roony tegenwoordig voetbalt en waar Philip Cocu trainer is. Dat is andere koek dan VVV.

Blijft de vraag waar het misging met Bruns…

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief