Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Cas Peters wil via GA Eagles naar A-selectie FC Twente

Geplaatst op 20 december 2012 door   ·   Geen reacties

DEVENTER – Hij baalde behoorlijk, want het bekeravontuur zat erop. Cas Peters, de spits van Go Ahead Eagles, vond dat zijn ploeg beter had gespeeld dan tegenstander PEC Zwolle en dat de volgende ronde erin had gezeten. ‘Maar we gaven het in de slotfase toch nog weg. Ik denk dat het vermoeidheid was en ook door persoonlijke fouten’, evalueerde de huurling van FC Twente de uitschakeling. Zelf had hij lekker gespeeld als vervanger van de vaste midvoor Marnix Kolder. Hij was sterk in de duels met de centrale verdedigers van Zwolle Darryl Lachman en Joost Broerse en scoorde bovendien een prachtig doelpunt, de 2-2. ‘Ja, ik heb wel lekker gespeeld, maar het kan beter’, zei hij na afloop nuchter.

De pas 19-jarige voetballer uit Losser is tevreden over zijn ontwikkeling bij de club uit Deventer. ‘Ik speel veel. Er is altijd veel publiek en in dit stadion voetballen is ook mooi’, vat hij zijn rol bij de club samen. Van zijn coach Erik ten Hag leert hij veel. ‘In tactisch opzicht word ik hier steeds wijzer en ook mentaal. Hij pakt me soms hard aan, dat is niet altijd fijn, maar het is goed voor mij. Ik word hier echt een betere voetballer. In de Jupiler League is het harder en feller, is er meer strijd dan bijvoorbeeld in de beloftencompetitie waarin ik vorig seizoen met FC Twente kampioen ben geworden. Het gaat ergens om. Dat vind ik beter voor mij.’
Waar hij volgend jaar om deze tijd voetbalt, is nog onduidelijk. ‘Ik maak het seizoen hier af en moet afwachten wat FC Twente met me wil. Binnenkort heb ik een gesprek. Ik heb nog een contract tot medio 2014. Als ik de kans krijg om volgend seizoen bij FC Twente te kunnen aanhaken, wil ik die kans pakken. Als ik zo doorga, komt het goed. Dat vertrouwen heb ik. Ik ben de jongste van de selectie hier en kan nog veel leren’, aldus de tijdelijke Eagles-speler.

Foto: Cas Peters (midden) duelleert met Fred Benson van PEC. Links Darryl Lachman
(foto GAEagles/Erik Pasman)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief