Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Co Adriaanse haalt uit naar critici Janko

Geplaatst op 7 augustus 2011 door   ·   1 Reactie

BREDA – Co Adriaanse heeft, in zijn eerste eredivisieoptreden sinds 22 mei 2005, direct zijn kritiek geuit op de media. Geconfronteerd met een vraag over het functioneren van Marc Janko en de aanhoudende kritiek over hem haalde de trainer van FC Twente bijzonder fel uit. Vorig seizoen had de pers ook al de nodige kritiek op de Oostenrijkse spits. Toen imponeerde Janko geen moment. De komst van Adriaanse – die hem ‘levensgevaarlijk voor de doelmond’, vindt – bracht nieuw perspectief voor Janko. De spits wees zelfs een miljoenenbod van Anzhi Makhachkala af.

Maar ook nu, direct in de eerste speelronde, is er alweer een flinke dosis aan kritiek, ondanks het feit dat Janko dit seizoen in Europees verband en in competitieverband met twee penalty’s de eerste doelpuntenmaker was voor FC Twente. Perez, tegenwoordig de vaste analyticus bij Eredivisie Live, gaf in de rust van NAC – FC Twente (0-1) duidelijk aan dat hij geen fan van Marc Janko was, ondanks de benutte strafschop. Toch leek de kritiek van Adriaanse, die bij zijn commentaar geen namen wenste te noemen, niet zozeer op de uitspraken van Perez eerder die dag gericht. Adriaanse toonde zich geïrriteerd en nam de spits, die hij veel kwaliteiten toedicht, in bescherming. ‘Ik vind het vreemd dat mensen een mening hebben over Janko terwijl ze zelf nooit iets gepresteerd hebben. Ze hebben niet de kwaliteiten of niet de diploma’s om trainer van FC Twente te kunnen zijn. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om van achter een microfoon commentaar te leveren op het werk van anderen. Ik ben de trainer van FC Twente en ik heb de diploma’s behaald, de mensen die kritiek hebben niet’, zei de trainer op de persconferentie. Hij vond het een kwestie van goedkoop scoren. ‘Ik zou me schamen als je, als zonder dat je ooit ook maar een jeugdploeg hebt getraind, en dus nooit bewezen hebt het zelf beter te kunnen, zo je geld moet verdienen.’ Gevraagd wie Adriaanse nu precies bedoelde met deze opmerkingen wilde de trainer geen naam noemen. ‘Wie ik bedoel mogen jullie er zelf bij bedenken, ik denk dat het zo wel duidelijk is.’ Dat leek wel het geval voor een journalist van Voetbal International die aangaf  de groet aan zijn zijn baas, Johan Derksen, over te zullen brengen.

Over het vertoonde spel van zijn ploeg was Adriaanse deels tevreden. ‘We hebben goede kansen gehad, maar helaas was de eindpass niet goed genoeg, waardoor we er te weinig van hebben geprofiteerd. Die momenten moeten beter’, analyseerde de trainer. ‘Gezien de omstandigheden ben ik echter zeer tevreden. Vergeet niet dat we ons onder moeilijke omstandigheden hebben voorbereid. Ik denk aan de stadionramp en de vele blessures bij dragende spelers. FC Twente moet echter nog flitsender. Daar werken we aan. Ik kijk in ieder geval uit naar onze eerste thuisduel, volgende week. We hebben nog niet eens thuis gespeeld. AZ is een mooie tegenstander.’

 Foto Co Adriaanse (TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Henk says:

    De trainer, de heer Adriaanse, heeft gewoon gelijk. Geef hem de kans de zaak
    op “orde” te brengen zodat FC Twente kan voetballen zoals deze trainer het graag ziet en waarvoor de FC hem uiteindelijk heeft aangesteld. Deze trainer heeft bewezen een vakman te zijn, ik heb veel vertrouwen in hem en wens hem in ieder geval veel succes.
Archief