Zondag 19 mei 2024
Twentesport

De Boer: ‘Twente had er meer uit kunnen halen, maar deed dat niet’

Geplaatst op 29 april 2012 door   ·   3 Reacties

ENSCHEDE – FC Twente kreeg meer kansen, maar Ajax oogde degelijker en evenwichtiger. De Amsterdammers wonnen en Frank de Boer (foto boven), hun coach vond het na afloop verdiend. ‘Op bezoek in de Grolsch Veste weet je dat het een lastig middagje wordt en dat is het ook geworden. Zeker ook omdat FC Twente nog op de tweede plaats wil eindigen’, zei De Boer. Hij vond dat Ajax goed begonnen was en controle had. ‘Maar soms verlies je de controle en dat gebeurde zowel in de eerste als tweede helft’, had hij geconstateerd. ‘We gaven het heft uit handen, Twente had er meer uit kunnen halen, maar deed dat niet. We maakten vanuit het niets 1-2 en dat was verdiend. Voetballend hebben we het goed gedaan’, zei hij.

Steve McClaren feliciteerde De Boer met de goede overwinning. ‘Ajax gaat kampioen worden. Ze konden het beste met de druk omgaan en zijn mentaal sterk.

Bepaalde momenten hadden we geen controle over de wedstrijd. Maar we verdienden niet te verliezen. We hebben alles gegeven en zijn  teleurgesteld. Het had niet gehoeven. We moeten nu twee wedstrijden winnen en dan zie je na 34 wedstrijden wat je verdiend hebt. We focussen ons daarop. Met dezelfde instelling als vandaag komt het goed’, weet McClaren (foto onder).

(foto’s TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. John says:

  Slecht aankoop/ scoutingsbeleid van FC Twente is de oorzaak van deze nederlagen.
  Ook Steve McClaren heeft er weinig kaas van gegeten. Tacktisch erg zwakke coach.

  Joop kijk beter uit en luister goed naar vaklui en vaar niet blind op Steve.

 2. prem says:

  nou john steve heeft twente redelijk op de rit gekregen na het ontslag van adriaanse,als ik steve was gaf ik glynor plet meer speelminuten hij krijgt een invalbeurt van 10min is wel te weinig vvor zijn ontwikkeling toch?,dr zit in plet meer in dat hijzelf doet vermoeden,ik weet het zeker mja een buitenstaander heeft niets in te brengen he

 3. Hans van den Berg says:

  Optimisme tegen beter weten in is ook een verdienste. Tactisch handelen, de wedstrijd lezen en omzetten is een kwaliteit die veel moeilijker is
Archief