De Boer ziet positieve punten voor volgende finale

Geplaatst op 8 mei 2011 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM – Terwijl de feestliederen van de Twentse fans tot in de perskamer doorklonken, hield Frank de Boer (foto) de persconferentie en memoreerde dat de kijkers naar de bekerfinale een spannende en dramatische wedstrijd hadden gezien. ‘In eerste instantie ging het gelijk op’, zei De Boer die had gezien dat zijn ploeg na de beginfase meer grip op de wedstrijd had gekregen. ‘We scoorden twee doelpunten. Tot de rust moet er dan niks aan de hand zijn, maar de linies bleken in de slotfase van de eerste helft minder goed gesloten te zijn en ook oogden we wat apathisch. Het één-tweetje waaruit Wout Brama scoorde, had niet mogen plaatsvinden. Dardoor ging FC Twente anders de kleedkamer in dan wij. Ik zei dat we wel met onze koppies omhoog moesten blijven lopen, want we stonden immers nog steeds voor.’
De Boer vond FC Twente in de tweede helft beter.’Wij hadden het lastig, maakten 2-2, maar gingen daarna toch weer voetballen. We zetten hen weer onder druk. Maar zij hadden ook nog mogelijkheden.  In de verlenging hadden we met wat meer geluk een goal kunnen maken. Maar Twente kreeg een dubieuze vrije schop en scoorde 3-2. Ik ben wel trots op mijn spelers. Hun inzet was prima. Dat geeft weer een positief gevoel voor de wedstrijd van aanstaande zondag.’