Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

De Graafschap – FC Twente 1-1 (0-0) – Analyse door Dennis te Braak

Geplaatst op 17 april 2011 door   ·   Geen reacties

De 1-1 was een terechte uitslag. FC Twente speelde in een laag tempo, waardoor De Graafschap niet in de problemen kwam. De beste kansen in de eerste helft waren voor De Graafschap. FC Twente creëerde heel weinig en ik vond dat je heel duidelijk kon merken dat Theo Janssen op het middenveld ontbrak. Nu was Bryan Ruiz de enige speler die voor creativiteit kon zorgen.

De tweede helft veranderde er weinig. FC Twente kwam uit het niets op voorsprong, door een goed doelpunt van Denny Landzaat. Wat FC Twente vervolgens fout deed was na het doelpunt verder terug te gaan spelen. Vlak voor tijd kreeg de ploeg de kous op de kop, werd het 1-1 wat ook terecht was.

Ik kies als man van de wedstrijd voor Boy Waterman, die zijn ploeg goed overeind wist te houden met een paar knappe reddingen. Bij FC Twente voor Bryan Ruiz. De overige spelers van FC Twente vond ik erg slordig spelen in hun passing en balbehandeling. De beide backs van FC Twente waren matig. Het ontbreken van Theo Janssen was duidelijk te merken. Voor de amusementswaarde geef ik een 5,5. Het was wel spannend, maar het tempo was te laag en individueel waren er te weinig hoogstandjes, om het publiek te vermaken. Ruiz krijg een ster, hij was de enige die lijn in het spel bracht en voor creativiteit zorgde.

De Graafschap – FC Twente 1-1 (0-0)
Scoreverloop:
72. Landzaat 0-1, 89. Meijer 1-1
Toeschouwers: 12.580
Scheidsrechter: Van Hulten
Gele kaart: Meijer (De Graafschap)
Amusementswaarde:
5,5
Man van de wedstrijd: Bryan Ruiz
Sterren: Bryan Ruiz 1x
De Graafschap: Waterman, Wormgoor,  Broekhof, J.Buijs, Fränkel, Rose, Kujala,  Meijer, Jungschläger (85. R.Sebens),  Bargas, Poepon.
FC Twente: Mihaylov, Tiendalli,  Wisgerhof, Douglas, Leugers, Brama, Ruiz,  Landzaat, John (58. Janko), De Jong, Chadli (73. Bajrami)

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Marco Munnink

Reacties (0)
Archief