Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

De Graafschap – FC Twente 1-2 (1-1) – Analyse door Dennis te Braak

Geplaatst op 21 maart 2012 door   ·   Geen reacties

De eerste vijf minuten waren voor De Graafschap, ook omdat FC Twente vrij tam aan de wedstrijd begon. In die fase wist de ploeg via El Hassnaoui de 1-0 te scoren. Het was een bal die voor Sander Boschker onhoudbaar was. Vervolgens wist De Graafschap geen druk meer uit te oefenen en had FC Twente een enorm veldoverwicht. Dat resulteerde in een doelpunt van Rosales.

Na rust kwam FC Twente na een fout van De Graafschap op voorsprong. Toen Rogier Meijer vervolgens een half uur voor tijd rood kreeg, verwachtte ik dat FC Twente uit zou lopen naar 3-1 of 4-1. De kansen waren daar ook voor aanwezig. Uiteindelijk kwam FC Twente alsnog in de problemen. De ploeg oogde vermoeid. Zelfs tegen tien man speelden ze slordig en in balbezit heel erg onrustig. Er werden veel foute keuzes gemaakt. In de slotfase kreeg De Graafschap nog een aantal kansen. Uiteindelijk wist FC Twente te winnen en dat was wel verdiend te noemen.

Ik weet niet of het nog goed gaat komen met De Graafschap, de nacompetitie lijkt me het hoogst haalbare. Zelfs dat lijkt me, zeker wanneer Excelsior punten blijft pakken, een lastige opgave. Ik denk ook niet dat FC Twente kampioen zal worden. Zeker omdat ze nu Luuk de Jong een periode lijken te moeten gaan missen. Met Glynor Plet hebben ze wel een vervanger, maar dat is toch een speler uit een andere categorie dan Luuk de Jong.

Ik geef het duel wat amusementswaarde betreft een 6,5. De eerste vijf minuten en het laatste kwartier waren leuk. De periode daar tussen was het allemaal erg slordig, ook al waren er veel kansen. Als man van de wedstrijd kies ik voor Roberto Rosales. Hij was verdedigend goed en kwam ook goed mee op. Hij krijgt ook een ster, net als Sander Boschker, die goed keepte. Boschker kon aan de treffer van De Graafschap weinig doen, de overige ballen waren voor hem. Ook Ola John, van wie veel dreiging uit ging, krijgt een ster.

De Graafschap – FC Twente 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 2. El Hassnaoui 1-0, 19. Rosales 1-1, 52. Fer 1-2
Arbiter: Van Sichem
Geel: Janssen, Saeijs, J.Jansen, Rose, O.John
Rood: Meijer (58. 2x geel), trainer Roelofsen  (90. De Graafschap)
Amusementswaarde: 6,5
Man van de wedstrijd: Roberto Rosales (FC Twente)
Sterren: Rosales, John, Boschker (allen 1x)
De Graafschap: De Winter, Nalbantoglu (78. A.Jansen), Wormgoor, Saeijs (55. J.Jansen), Frankel Rose, Meijer, El Hassnaoui, Vermouth (64. Breinburg), Poepon, De Leeuw.
FC Twente: Boschker, Rosales, Roseler, Bengtsson, Kuiper (83. Tiendalli), Brama, Fer, Janssen, Chadli (88. Bajrami), De Jong (79. Plet), O.John.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief