Maandag 26 februari 2024
Twentesport

De Riet Krombinatie

Geplaatst op 6 februari 2023 door   ·   Geen reacties

Hoe zou het zijn met DRC?  Dat is de afkorting van De Riet Combinatie. Het zou het beste van de voetbalclubs DVO en Rietvogels verenigen. U weet  niet waar het over gaat? Het gaat over de  fusie van twee voetbalclubs in Almelo. Wat zegt u? U weet niet waar dat ligt. Almelo ligt tussen Borne en Wierden.

Lang geleden was het een sport in Almelo om elf kinderen te krijgen. Had je meteen een team.  Dat ging zo maar door en zo voort. Op den duur kwam de sleet er danig in en gingen voetbalclubs fuseren. Daarvan  getuigt de fusie van DVO en Rietvogels, nu precies elf jaar geleden, want die voltrok zich in 2012.

De herinneringen zijn als zo vaak mooier dan de praktijk. Een gedwongen huwelijk pakt zelden goed uit. Er rust heil noch zegen op.  Er zijn domweg te veel voetbalclubs. Dat was in vroeger jaren geen probleem, want toen had een leren bal nog iets magisch, een sterke aantrekkingskracht op wijk- en dorpsjeugd.

Dat is allemaal verleden tijd en dat hoeft niet erg te zijn, helemaal niet als er mobieltjes voor in de plaats komen. Wat niet wegneemt dat er veel van waarde oplost in niets. Kinderen in de leeftijd van oude en vaak letterlijk verstokte mannen  noemen hun mobieltje hun belangrijkste bezit. ‘Dan heb je immers vrienden.’

Mijn gedachten verwijlen bij ooit, want in de tijd van ooit sprak ik voor de krant met  bestuurders van de fusieclub De Riet Combinatie, met meneer Vos van DVO (die – hoe toepasselijk  – een winkel in lectuur en rookartikelen dreef en meneer Jansen van Rietvogels die bij Soweco werkte. Ze betreurden die fusie met warme hartstocht.

Navraag leerde me van de week dat de fusieclub onvoldoende leden heeft om nog een eerste elftal op de been te brengen…

Had het anders gekund? Niemand die het met zeketheid kan zeggen, maar als  er na de fusie geen aanhoudende competentiestrijd was ontstaan tussen de postbodes van DVO en de voetballers van Rietvogels had het nog potentie gehad, maar dat weigerden de postbodes. Er ontstond ook strijd over de plek, ach domhheid, want DVO had amper een sportbeld en Rietvogels juist een geweldige  accommodatie (clubhuis met tribune midden in de stad, mét een station), maar het standde op moedwil en misverstand.

Han Pape

 

 

 

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief