Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

De tijd is zo om

Geplaatst op 22 april 2022 door   ·   Geen reacties

Vraag het aan Bart Nijhuis hoe lang zes minuten duurt. Afgelopen dinsdag was het zover. Twee ploegen uit de eredivisie ontmoetten elkaar in Arnhem. Zes minuten vol maken van een competitiewedstrijd die na één minuut van de zeven minuten in reserve tijd werd gestaakt. Er was eens een.. en dat in het professionele voetbal. Niet te geloven. De supporters van de thuisploeg die het niet kan verkroppen om tegen een nul-één achterstand te kijken. Trammelant op de tribune en het is raak! Boeskool Bas besluit om later de zes-minuut-veertien uit te spelen. Alsof kinderen even van straat worden gehaald om thuis te eten en daarna het spelletje buiten weer af mogen maken. De Rotterdammers weer op bezoek bij Vitesse. Inlopen, warming up, een bespreking over de tactiek en een stimulerend drankje. Want als gast wil je toch wel die nul-één voorsprong houden. Het bleef nog lang rustig in Arnhem. De uitslag; het bleef bij dat ene doelpunt gescoord in die officiële tijd van een-en-negentig minuten. En hup de bus weer in. Bas Nijhuis met fluitje naar Oldenzaal, Sparta naar de havenstad. De tijd is om.

In Viareggio is de tijd letterlijk ver te zoeken. Met een snelheid die Charles Leclerc niet eens in zijn rode bolide op de baan voor elkaar kan krijgen, ook niet op het rechte eind, is hij van zijn peperdure gesponsorde horloge beroofd. Na een etentje met vrienden wordt Leclerc herkend. Of is het opgewacht? Een groepje vraagt om foto’s en handtekeningen. Ach, de Ferrari coureur is na dat etentje ook niet te beroerd om in dat groepje te gaan staan. Een selfietje hier een fotootje daar. En dan is de tijd om, ofwel zijn horloge is verdwenen. Nu ruim drie ton op de loop met een snelheid waar ook Leclerc alleen maar van kan dromen.

Dit weekend is de volgende Formule 1-wedstrijd, de Grand Prix van Emilia Romagna in Imola, het kleine circuit in Toscane. Vandaag al de eerste training inclusief de kwalificatie.

En heel bijzonder, in Imola wordt voor het eerst de ‘Sprint’ als een wedstrijdonderdeel gehouden. Morgen, zaterdag om 16.30 uur. Hopelijk gaat Leclerc in die Sprint sneller dan het beroven van zijn RM67, want de tijd is zo om!

Gerard Kokhuis

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief