Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

De Twentse derby door de ogen van de trainers, deel 3: de selecties

Geplaatst op 20 januari 2011 door   ·   Geen reacties

18 januari 2011
ALMELO/ENSCHEDE – Nog één nachtje slapen en dan staat de Twentse derby weer op het programma. Voetbalminnend Almelo en Enschede kijken er alweer reikhalzend naar uit. En dat is ook niet zo vreemd, want deze versie van FC Twente – Heracles is in meerdere opzichten interessant. Eerst werd de wedstrijd in december afgelast, daarna reisden beide ploegen af naar een warme bestemming om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. In ‘door de ogen van de trainers’ kijken we hoe ze zijn terug gekeerd? En wat de verwachtingen zijn? Eén ding is in ieder geval zeker. Januari wordt een maand dat het voor Twente erop of eronder zal zijn. Voor Heracles doet zich, vanwege de geheel fitte selectie, uitstekende mogelijkheden voor om de gevarenzone definitief te ontlopen. TwenteSport bezocht aan de vooravond beide trainers, vergeleek en trok verbanden in aanloop naar morgen: De derby, maar ook bovenal de hervatting van de competitie.

Deel 3: de selecties
Heracles vond in Belek een ideale mix tussen hard werken en ontspanning, hetgeen resulteerde in een totaal fitte selectie bij terugkomst. ‘Ik heb niets te klagen’, zegt Bosz dan ook. Bij Twente verliep het in dat opzicht minder florissant onder de Spaanse zon, met als grootste aderlating de ernstige blessure van Nicky Kuiper. Ook Dwight Tiendalli kende een terugval, terwijl Ruiz nog steeds niet fit genoeg is om te spelen. Alsof het nog niet erg genoeg is, ligt ook Theo Janssen ziek thuis. ‘De problemen zijn niet de kleine kwetsuurtjes, maar de lange blessures, waar ingrepen bij nodig zijn. Dat is abnormaal. Kleine blessures als gevolg van ons drukke programma is logisch, die andere blessures niet.’
Op de vraag of Preud’homme een jonge speler als Steven Berghuis durft in te passen, klinkt een volmondig ja. ‘Dit zijn juist de momenten daarvoor. Kijk maar naar Thilo Leugers  destijds tegen PSV. Die jongens moeten daar klaar voor zijn, daarom heten ze ook beloften.’ Of hij ook daadwerkelijk een jongeling laat spelen, is een heel ander verhaal. Twente kiest met Landzaat en de deels fitte Emir Bajrami (foto) waarschijnlijk voor zekerheden. Heracles zal starten met dezelfde elf als voor de winterstop, aangezien Vejinovic op de bank plaats neemt. 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief