Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

De veren van Remco

Geplaatst op 19 september 2022 door   ·   Geen reacties

Als het aan mij zou liggen  staat Remko Pasveer  bij het komende wereldkampioenschap bij het Nederlands Elftal onder de lat. Gelukkig ligt het niet aan mij, maar toch blijf ik erbij dat hij  het doel van  de miljonairs  zou moeten verdedigen. Met als tweede keeper Jasper Cillessen en daarachter – in willekeurige volgorde Justin Bijlow en Mark Flekken.

Het gaat natuurlijk niet gebeuren, want dat Louis van Gaal nota bene  Kjell Scherpen als de nieuwe Tim Krul bij de selectie wil halen zegt in dat bestek genoeg.

Voor we verder gaan: het is natuurlijk jammer dat Lars Unnerstall van FC Twente nog streeds de Duitse nationaliteit heeft.

Het zou tijd worden ook, dat Remko Pasveer  debuteert nu het nog kan, want hij loopt lekker richting de veertig. De geboren Enschedeër lijkt in de vorm van zijn leven te verkeren. Hij is de Allan Karlsson van keepersgilde, de man die voor zijn leeftijd een dolswaas leven heeft.

Hij kan kort voor zijn 39ste verjaardag de eerste keeper van Oranje worden. Pasveer maakt onmiskenbaar een souverein majestueuze indruk, al blijf ik dat opoeknotje op zijn hoofd toch de aandacht van zijn werk (het voorkomen van tegengoals) afleiden, maar daar valt me te leven.

De zoon kan daarenboven bogen op prima wedstrijden onder hoge druk, zowel in de vaderlandse competitie als op in de Europese competitie voor landskampioenen. Rechtop in de wind, om een andere Tukker te citeren.

Zijn vader, Eddie Pasveer, was speelde ook betaald voetbal, ook als doelman, onder meer bij FC Twente en Heracles en tijdens de glorieuze dagen van medio de jaren zeventig. Remko was van meet af aan ook keeper, en  ook een betere, bij niet alleen FC Twente, ook bij Heracles.

Het zou tijd worden ook, dat Remko Pasveer  debuteert nu het nog kan, want hij loopt lekker richting de veertig. De geboren Enschedeër lijkt in de vorm van zijn leven te verkeren. Hij is de Allan Karlsson van keepersgilde, de man die voor zijn leeftijd een dolswaas leven heeft. Hij kan kort voor zijn 39ste verjaardag de eerste keeper van Oranje worden.

De geboren Enschedeër maakt onmiskenbaar een soeverein majestueuze indruk, al blijf ik dat opoeknotje op zijn hoofd toch de aandacht van zijn werk (het voorkomen van tegengoals) afleiden, maar daar valt me te leven. Hij kan daarenboven bogen op prima wedstrijden onder hoge druk, zowel in de vaderlandse competitie als op in de Europese competitie voor landskampioenen. Rechtop in de wind, om een andere Tukker te citeren.

Net als zijn vader een kind van Sportclub Enschede, doorgewandeld naar de Veste, maar nooit cultheld Sander Boschker uit de goal weten te krijgen. Hij ging mede daarom naar eerst Vitesse om vervolgens tweede keeper bij Ajax te worden. Dat zou hij mogelijk vandaag de dag nog zijn als eerste doelman André Onana niet zou zijn gaan apotheken.

Pasveer op goal, Pasveer kampioen van Nederland, Pasveer in de Champions League…  en wat mij betreft in Oranje.

Han Pape

 

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief