Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Derby

Geplaatst op 27 september 2017 door   ·   3 Reacties

Zondagmiddag wordt op het prachtig gelegen Erve Slagman aan de Maatmanweg in Enschede afgeslagen voor de Twentse hockeyderby tussen de gastheren van PW en het Oldenzaalse Bully. De messen zijn geslepen, op Facebook is het al wekenlang circus, de dappere krijgers betreden de arena tegen het schitterende decor van een Indian Summer en er zal gestreden worden om elke meter. Daarna wordt er volgens de beste hockeytradities tijdens de derde helft binnen twee uur voor vier weken bier uit emmers gedronken en komen de pizzakoeriers nog net op tijd voor Studio Sport hun bestellingen bezorgen. Douchen doen we morgen wel, waar het stinkt is het warm. Kijk, dat is een derby: Tukkers met knuppels, kakkers met knotsen.

Wat zegt u? De echte Twentse derby is vrijdagavond, als FC Twente in de Beugel Bunker de paupers uit Almelo ontvangt? FC Twente speelde afgelopen zondag met een Belg, twee Finnen, twee Oostenrijkers, een Engelsman, een Sloveen – en, oh ja, er deden ook nog twee Twentse jongens mee. Al die andere spelers weten nauwelijks waar Enschede ligt en komen qua navigatie niet verder dan de parkeerplaats van het trainingscomplex. Daar kunnen die gasten zelf ook niets aan doen en, geen misverstand, ik ben zeer voor buitenlanders als ze iets toevoegen (Ruiz, Tadic, N’Kufo), maar van dit samengeraapte vreemdelingenlegioen kan ik maar moeilijk een sportieve meerwaarde ontdekken, laat staan een welgemeend gevoel van lokale trots.

En verder hoop ik vooral dat EHV zondag van Fletiomare wint.

Peter Bonder

Delen is sportief

Reacties (3)

  1. hans van den Berg says:

    Inderdaad een vreemdelingenlegioen:
    1e en Jong-Ajax trainen in Hengelo bij Stadion.Jong Ajax speelt thuiswedstrijden bij vv Hengelo. FC Twente vrouwen is ook op tournee bij thuiswedstrijden. De jeugd traint bij Sportclub Enschede waar ook een deel van de scouting vergaderd. Het 1e speelt in de Beugel Veste. Supporters Vak P zijn verjaagd naar de binnenstad en de voertaal op de training en de wedstrijd is Engels.

  2. Jeroen says:

    Ach wat kan het verdommen heren, als ze maar een rood shirtje dragen met het symbool van een druistige ponny.
Archief