Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Dé derby van de regio, FC Twente moet, Heracles wil

Geplaatst op 28 september 2017 door   ·   2 Reacties

ENSCHEDE – De Twentse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo staat weer op het programma. Anders dan andere jaren lijken de rollen omgedraaid. In het verleden was FC Twente aan haar stand verplicht te winnen. Met slechts drie punten is het nu pure noodzaak. Voor Heracles ligt het anders, de Almeloërs willen altijd winnen, maar staan er na zes speelrondes veel beter voor.

Acht punten heeft Heracles al, daarmee hebben de Almeloërs een van de beste competitiestarts in de clubhistorie. Niet dat het veel uitmaakt, want heel Almelo wil van FC Twente winnen, ongeacht wat er op het spel staat. Het is de erfenis uit het verleden, toen zij nog groot waren en Heracles gewoon zichzelf. Ondertussen zijn de rollen anders. FC Twente is op veel gebieden nog groot, maar niet op de belangrijkste, op het veld.

Wie zoveel te besteden heeft als FC Twente zou op dit moment een betere ploeg in actie moeten kunnen brengen dan nu het geval is. Met het budget hadden ook in Nederland betere spelers gevonden kunnen worden dan nu het geval is. Wanneer het Heracles lukt om de selectie steeds aan te vullen met spelers due uit de onderkant van de voetbalpyramide komen, is het opmerkelijk dat FC Twente heel Europa af moet zoeken naar gratis of spotgoedkope spelers. Het laat zien dat de scouting in Almelo aanmerkelijk beter functioneert dan in Enschede.

Toch is ook bij Heracles niet alles perfect. Ook in Almelo klinkt regelmatig gemor, omdat het spel nog niet voldoet aan de wensen van de fans. Wie de recente bekerwedstrijd gezien heeft weet voldoende. Het duurt even om een nieuwe ploeg ingespeeld te krijgen. Dat is bij FC Twente zo maar ook bij Heracles gaat alles nog niet vlekkeloos. Daarbij is het ontbreken van Brandley Kuwas een groot gemis voor Heracles. Het is maar zeer de vraag of hij de derby gaat halen. Het zijn dus twee ploegen in opbouw die elkaar vrijdagavond treffen. De winnaar zal in dat opzicht weer een stap vooruit zetten. En in het geval van FC Twente ook weer even de kritiek doen verstommen.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Piet says:

    Was soll Ich da zu sagen zouden Duitsers zeggen, maar ja, Twente en Heracles doen deze jaargang niet zo heel veel voor elkaar onder. Tuurlijk Heracles heeft wat meer puntjes dan Twente maar de competitie is nog lang. Persoonlijk hoop ik op een mooie pot voetbal, waarbij naar ik hoop, de supporters van beide clubs zich gedragen. Waarom toch altijd die rivaliteit, je weet niet wat je als neutrale toeschouwer meemaakt als de tussenstand van zowel een wedstrijd van Twente of Heracles in de stadions van beide clubs bekend wordt gemaakt. Gebler, Geschreeuw, Gejoel maar vooral gejuich als een van beiden achterstaat. Waarom toch? Als beide clubs goed presteren is dat toch ook goed voor de Regio of snappen supporters dat niet.Zo hou je tot in lengte van dagen deze wedstrijd als een risicowedstrijd. Vrijdagavond rond 22.00uur weten we weer waar de clubs en supporters staan.

  2. Geurt says:

    Een derby hoort een risicowedstrijd te zijn. We hebben het niet over kastibal of petanque.

    Soms moet je weleens vechten voor je club. Of rennen,zoals de Almeloërs deze week in hun eigen, nachtelijke dorp. Nou en. Lachen man.
Archief