Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Douglas stijgt in sterrenklassement TwenteSport.com

Geplaatst op 2 april 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Bij Ajax -Heracles (6-0) was Dennis Jansen, sportjournalist van het AD) als rapporteur van TwenteSport.com bepaald niet onder de indruk van de inbreng van de Almelose bekerfinalist. ‘Zelf heb ik voor de krant geschreven dat Heracles nog net niet de deur openzwaaide voor Ajax. Ik vond beide backs bijzonder zwak en ook Willy Overtoom viel me erg tegen, hem heb ik vandaag eigenlijk niet gezien. Everton kreeg enkele mogelijkheden en zijn schot vroeg in de wedstrijd gaf wat hoop. Daarna was er van Heracles zijde veel te veel ontzag, wat overigens onterecht was. Zo goed is Ajax namelijk de laatste paar weken niet’, aldus Janssen die Theo Janssen als Man of the Match aanwees.

Bij FC Twente-Roda JC (2-0) koos Michael Dikken Wesley Verhoek als Man of the Match. Dikken vond FC Twente een moeizame eerste helft spelen. ‘Roda JC was niet gekomen om te voetballen, maar om een punt te pakken. FC Twente had moeite om er doorheen te komen, doordat Roda steeds met negen man achter de bal speelde. Twente had moeite om de diepste spits Plet, die sowieso moeite had met het niveau, te bereiken. Hij stond echt op een eiland. De eerste helft kende mede daardoor weinig hoogtepunten. Eigenlijk alleen de kans voor plet. Je ziet telkens dat FC Twente moeite heeft met ploegen die of inzakken of juist heel veel druk zetten. Ze weten dan niet wat te doen wanneer de tegenstander de bal verliest en zijn vaak te langzaam van eigen doel af. Vaak is het ook nog eens onsamenhangend omdat niet duidelijk lijkt te zijn wie er nu precies aangespeeld dient te worden’, aldus Dikken die Douglas en Tiendalli beloonde met een ster.
Alfred Nijhuis vond het eveneens geen hoogstaande wedstrijd: ‘Er werd te veel gelopen met de bal. Wanneer er direct gespeeld werd ontstond er meteen gevaar en kwam er schwung in het elftal. Helaas gebeurde dat maar een enkele keer. FC Twente is kampioen in het vertragen van het spel. Dat zouden ze juist niet moeten doen tegen een ploeg die zo defensief staat. Een ander punt was dat Plet vaak al in de spitspositie stond in plaats van daar naar toe te gaan op het moment dat de voorzet kwam. Op die manier zou hij veel lastiger te verdedigen zijn. Plet speelde toch al wat ongelukkig. Hij is echt een speler die in de zestien klaar staat om af te maken, maar lijkt met meevoetballen een probleem te hebben. Ik vraag me dan ook, met alle respect voor hem, af of hij de voetballer is die FC Twente echt verder brengt en helpt op het niveau te komen dat de club nastreeft.’ Hij gaf Douglas een ster. De Braziliaan stijgt in het klassement naar de vierde plaats (zie voorpagina).

Voor de uitgebreide analyses: KLIK HIER.

Foto: Theo Janssen legt aan voor een schot. Links Tim Breukers van Heracles.
(foto Bert Letteboer)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief