Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Duur en onnodig puntverlies voor FC Twente

Geplaatst op 20 februari 2011 door   ·   2 Reacties

ENSCHEDE – In de strijd om de titel heeft FC Twente vanmiddag uitermate duur puntverlies geleden. Thuis tegen NEC bleef de stand haken op 1-1. Een spannende slotfase veranderde daar niets aan. NEC kwam al na zes minuten op voorsprong door een doelpunt van Niki Zimling. Twintig minuten later maakte Emir Bajrami de gelijkmaker.

De thuisblijvers kregen vandaag gelijk. Het duel ontsteeg nauwelijks een voldoende voor de amusementswaarde. Dat had met twee redenen te maken. Zo ontbrak de felheid en scherpte, een rechtstreeks gevolg van de wedstrijd in de slopende kou van Moskou. Het gebrek aan tempo had vervolgens te maken met de vroege openingstreffer van Niki Zimling, die na een dieptepass van Lasse Schöne vrije doortocht kreeg. NEC vertraagde telkens en zakte terug in de hoop op meer treffers uit de omschakeling.

Toch trok Twente de stand al redelijk snel gelijk.  Terwijl de ploeg nauwelijks tot combinatiespel kwam – de passing en voortzetting waren slecht – bracht het avontuur van Emir Bajrami de stand op 1-1. De aanvaller liep de Nijmeegse defensie eruit en schoot hard, via het been van doelman Jasper Cillessen, binnen. In het restant was Twente eveneens het meest aan de bal, maar oogde de Enschedese achterhoede bij elke counter ronduit onzeker. Vooral Peter Wisgerhof had zijn dag niet. De verdediger grossierde in fouten en persoonlijke duels, waardoor het regelmatig paniekerig was.

Twente kreeg kansen genoeg, maar liet het weer eens aankomen op de slotfase, die spannend was, maar ook niets opleverde. Marc Janko en Luuk de Jong waren nog het dichtst bij. De Oostenrijker kopte in de handen van de doelman en de kopbal van De Jong belandde via de onderkant van de lat op de doellijn, waardoor FC Twente duur puntverlies leed met het zicht op de titelstrijd.

Scoreverloop:
7. Ziemling 0-1, 27. Bajrami 1-1

Geel: Onyewu, Janssen, Buysse (FC Twente) Nuytinck, Sibum, Davids, Will, Vleminckx, Zomer (NEC)
FC Twente: Mihaylov, Onyewu, Wisgerhof, Douglas, Buysse, Brama, Chadli, Janssen, Ruiz (80. John), De Jong, Bajrami (66. Janko).
NEC: Cillessen, Will, Nuytinck, Zomer, Davids, Sibum, Schone, Zimling, Chatelle (90+2. Latupeirissa), Vleminckx, George.

Op de foto duelleert de goed spelende Twente-verdediger Bart Buysse met Leroy George van NEC
(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Anton says:

    Zag net het fragment van de kopbal van De Jong nog even terug. En de bal leek toch duidelijk achter de witte lijn te stuiteren… Je zult het kampioenschap maar missen op twee punten… Tennis heeft de hawkeye, waarom voetbal niet?

  2. Jan Assink says:

    Omdat de voetballerij een conservatief wereldje is misschien? Maar die bal is nooit volledig over de lijn geweest. En sowieso niet bij de stuiter. Dan moet het daarvoor geweest zijn. Met twee punten verspeel je trouwens nu het kampioenschap niet. Kijk maar eens naar de concurrentie van Twente. Die laten ook overal punten liggen. Dit zat er een keer aan te komen.
Archief