Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Almeloer aan de bal in Enschede

Geplaatst op 10 juli 2023 door   ·   Geen reacties

Wout Brama voetbalt nog steeds, zij het niet meer om den brode, en ook nog steeds niet in zijn geboortestad Almelo. Hij is weliswaar aan het eind van zijn loopbaan terug bij PH op de Schelfhorst, waar het ooit begon, maar de hoogtijdagen zijn voorbij. En lagen bovendien niet in Almelo…. want in Enschede.

Het was afgelopen zomer ineens voorbij , het einde van een geweldige carrierre  bij de vereniging waar hij ooit als getalenteerde jongeling aan een voetbalcarrière begon, net als zijn broers, een carriere die hem geen windeieren zou leggen, sportief noch materieel.

Al op zijn twaalfde kwam Wout Brama door de attente scouting  van FC Twente bij de jeugdselectie van deze profclub uit Enschede. Een gemiste kans, vinden alle Almelose diehardfans van Heracles. Wout was toch een Almelose jongen. Eigenlijk  was impliciet een machtig compliment voor de scouting van FC Twente. Ze waren er gewoon eerder bij, ze zagen waar ze in Almelo blind voor bleken…

Brama  kwam trouwens ook uit voor PEC Zwolle en hij verdedigde eveneens de kleuren van FC Utrecht, maar FC Twente werd zijn club.  Red is the colour. Er was trouwens ook een buitenlands avontuur, in Australie. De kans  is klein dat hij voor langere tijd naar Down Under verkast, want zo hij nog iets wil, dan zal toch in Enschede zijn, vermoedelijk in een ondersteunende functie, dicht bij de club waar  hij een prachtige carriere had, gedurende een kwart eeuw.

later meer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief