Eigen doelpunt bederft gevoel Röseler: ‘Ik schampte de bal’

Geplaatst op 18 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het is een beetje de omgekeerde wereld. Zijn eerste basisplaats kreeg Nils Röseler in Europees verband. Onder Co Adriaanse mocht hij op 14 december 2011 debuteren tegen Wisla Krakow. Daarna bleef het, op een invalbeurt bij Vitesse na, een tijdje stil. Vanmiddag stond de twintigjarige Röseler voor het eerst in de basis in competitieverband. De verdediger hield zich knap staande in het hart van de defensie, maar het eigen doelpunt en de nederlaag bedierf het goede gevoel. Feyenoord zegevierde met 2-0.

Lang viel Röseler voor de neutrale toeschouwer vast niet op. En dan doe je het goed als jeugdige vervanger van de geroutineerde Peter Wisgerhof, die geblesseerd was. Naast Rasmus Bengtsson, de vervanger van de geschorste Douglas, oogde het zelfs vertrouwd. Dat Röseler durfde door te dekken in het middenveld en zich zonder schroom voorin meldde, wanneer nodig, was even zo gewaagd als knap. Zelf hield hij er uiteindelijk dubbele gevoelens op na. Dat de in Bad Bentheim  geboren Röseler zijn eigen doelman passeerde kort na de rust, vormde een smet op een persoonlijk prima optreden.

‘Het is jammer dat ik in m’n eerste competitiewedstrijd als basisspeler direct verlies’, zei de Duitser. Het doelpunt bedierf het gevoel het meest. ‘Rasmus en ik gingen beiden naar de bal. Vervolgens schampte ik de bal iets. Het was een eigen doelpunt, ook al kon ik er niet veel aan doen. Toch is het balen. Daarna hebben we het geprobeerd recht te zetten. Vandaag waren we niet scherp genoeg. In de eerste helft ging het voor mij persoonlijk wel goed. We gaven weinig kansen weg. De tweede helft was het allemaal minder.’