Vrijdag 29 maart 2024

Eindelijk een uitzege voor FC Twente, op bezoek bij NAC

Geplaatst op 12 december 2017 door   ·   Geen reacties

BREDA – FC Twente heeft eindelijk weer een uitzege behaald. Op bezoek bij NAC Breda werd met 1-2 gewonnen. Door de zege klimmen de Enschedeërs naar de vijftiende plaats.

Voor rust had het duel alle kenmerken van degradatievoetbal. Twee ploegen die vooral absoluut niet wilden verliezen en daardoor ook nauwelijks tot kansen kwamen. Toch had FC Twente een goede mogelijkheid verdiend. Na een vrije trap van Danny Holla hield Giovanni Korte met zijn arm de bal uit het doel. Een situatie waarbij de meeste scheidsrechters zonder aarzelen de bal op de stip leggen. Zo niet Siemen Mulder, de leidsman liet doorspelen. Later in de wedstrijd zou het Mulder nog enkele keren overkomen dat hij hands volkomen anders inschatte dan in de spelregels staat. Dat hij daarbij NAC minstens even vaak benadeelde als Twente was een kleine genoegdoening.

Toch de voorsprong
Vroeg in de tweede helft kwam de voorsprong voor FC Twente er alsnog. De poging van Oussama Assaidi leek een eenvoudige prooi voor doelman Nigel Bertrams, maar de keeper taste volledig mis. De voorsprong hield  niet lang stand. De gelijkmaker was van even knullig niveau. Bij een scrimmage werkte Peet Bijen de bal achter Joël Drommel, die de voorkeur kreeg boven Jorn Brondeel.

Scoren en overleven
Ondanks de tegenslag was het toch weer Twente dat op voorsprong kwam. Met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied krulde Assaidi de stand naar 2-1in Twents voordeel. Vervolgens was het vooral overleven, waarbij FC Twente goed weg kwam toen de bal na een handsbal van Stefan Thesker niet op de stip ging.Diep in blessuretijd pakte NAC-doelman Bertrams nog rood, nadat hij Luciano Slagveer bij een kansrijke counter torpedeerde.

Door de overwinning op NAC klimt FC Twente naar de vijftiende plaats. Met daarbij de kanttekening dat andere ploegen minder wedstrijden hebben gespeeld en dus FC Twente weer voorbij zouden kunnen gaan.

NAC Breda–FC Twente 1-2 (0-0)
Score: 49. Assaidi 0-1, 58. Bijen 1-1 (e.d.), 61. Assaidi 1-2
Scheidsrechter: Mulder
Gele kaart: Meijers, Nijholt (NAC Breda) Hooiveld, Holla, Assaidi, Cuevas (FC Twente)
Rode kaart: 90+5. Bertrams (NAC Breda).
Toeschouwers: 17.589.
NAC Breda: Bertrams, Sporkslede, Meijers, Mari, Angelino, Nijholt (76. Enevoldsen), Vloet, Garcia, Korte (70. Fernandes), Ambrose, El Allouchi.
FC Twente: Drommel, Ter Avest, Bijen, Thesker, Hooiveld, Cuevas, Holla, Jensen (81. Liendl), Lam, Boere (90+2. Slagveer), Assaidi (90+4. Kvasina).