Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Erik ten Hag hoofdtrainer en technisch manager bij GA Eagles

Geplaatst op 18 april 2012 door   ·   Geen reacties

DEVENTER – Erik ten Hag (foto) wordt de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. De Oldenzaler wordt tevens technisch manager bij de club uit Jupiler League. Ten Hag is de opvolger van tussenpaus Jimmy Calderwood die onlangs het roer overnam van Joop Gall die na een nederlaag bij Helmond Sport de pijp aan Maarten gaf. Ten Hag (42) gaf vanmiddag zijn ja-woord aan de clubleiding. Het akkoord zat er al een paar dagen aan te komen, maar zijn manager Kees Ploegsma was in het buitenland, waardoor de transactie niet afgerond kon worden.
Het is de eerste keer in zijn trainersloopbaan dat Ten Hag op eigen benen staat. Sinds 2009 was hij assistent-trainer van Fred Rutten bij PSV. Daar vertrok hij enkele weken geleden uit solidariteit met de ontslagen Rutten. Daarvoor bekleedde hij dezelfde functie bij FC Twente. Bij die club was hij ook hoofd opleidingen en weer eerder vele jaren speler. Ten Hag speelde  326 competitiewedstrijden bij FC Twente, RKC, FC Utrecht en De Graafschap. Hij komt oorspronkelijk uit Haaksbergen waar hij zijn loopbaan begon bij Bon Boys.
Ten Hag tekent voor twee jaar bij GA Eagles.
De Deventer club wil samen met Ten Hag een technisch platform samenstellen, waarin alle voetbalzaken en -taken komen te liggen. Zaken als scouting, het samenstellen van het eerste team en het toewerken naar een beloftenteam in 2013 moeten onder leiding van Ten Hag worden opgezet. Het is de bedoeling dat Go Ahead nog een trainer-manager gaat aanstellen die zich nadrukkelijk richt op het beloftenteam en scouting.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief