Europees avontuur FC Twente nagenoeg voorbij, na gelijkspel tegen Levante

Geplaatst op 8 november 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE- FC Twente is in de Europa League wedstrijd tegen het Spaanse Levante blijven steken op een 0-0 gelijkspel. Het duel had meer weg van een schaakspel dan van een voetbalwedstrijd en werd in een laag tempo gespeeld. Kansen waren er nauwelijks en dus werden de punten terecht gedeeld.

Daags voor de wedstrijd kondigde Levante trainer Juan Ignacio Martinez aan niet op een gelijkspel te willen gaan spelen en de meegereisde fans te willen vermaken. Blijkbaar veranderde de mening van de Spanjaard tussen het persmoment en de aftrap van het duel met FC Twente. Wat Levante liet ziet zal zelfs de meest hartstochtelijke fans van de club maar matig aan hebben gestaan. Een defensieve opstelling en een zeer behoudend strijdplan, dat was wat de Spanjaarden brachten. FC Twente slaagde er de eerste helft niet in om daar iets tegenover te zetten waar uit bleek dat de Tukkers kost wat kost wilden winnen. Sterker nog, al was Levante doelman Keylor Navas even wat anders gaan doen, dan nog had FC Twente niet gescoord, want de Tukkers slaagden er de eerste helft niet in ook maar een bal binnen het doelvlak te krijgen. Beide ploegen beperkten zich tot het rondspelen van de bal in een tergend laag tempo, zonder enig zicht op scoringskansen.

Na rust zette FC Twente even aan, het leverde enkele mogelijkheden op, waarbij Roberto Rosales nog het dichtst bij een treffer kwam. Al verzandde het spel weer in het lome getik van voor rust. In een poging wat nieuw vuur te brengen bracht FC Twente trainer Dmitry Bulykin. Het laatste kwartier mocht ook Felipe Gutierrez zijn opwachting maken, in een poging alsnog het Spaanse verzet te breken. Hoewel de Tukkers eindelijk aanvallend enig gevaar wisten te creëren, was het te weinig om alsnog het verschil te kunnen maken. Even leek een handsbal in het Spaanse strafschopgebied hulp te bieden, maar de Franse arbiter wuifde de overtreding weg. Nadat Nikolay Mihaylov in een alles of niets offensief mee naar voren kwam en ook dat niets opleverde, was duidelijk dat FC Twente en Levante af gingen sluiten op een 0-0 gelijkspel.

Vervolgens was het aan de rekenmeesters, die, omdat Hannover  met 3-2 van  Helsingborg wist te winnen, vast konden stellen dat er een klein wonder nodig zal zijn voor de Tukkers om alsnog de volgende ronde te bereiken. Daarbij heeft FC Twente de zaak niet meer in eigen hand en is het, buiten de eigen prestaties, er op aangewezen dat Levante geen van beide slotduels weet te winnen.