Excelsior – FC Twente 0-1 (0-0) – Analyse door Theo Ruizenaar (Reuters)

Geplaatst op 21 april 2012 door   ·   Geen reacties

Het was een heel matige wedstrijd. FC Twente begon aardig en speelde de eerste vijftien minuten ook goed. Ze waren negentig minuten lang veelvuldig in balbezit en speelden dominant. Er was alleen heel weinig creativiteit. De eerste helft was er een fatsoenlijke aanval. De kopbal van Luuk de Jong op aangeven van Ola John. Er waren wel wat kansen en de overwinning was op basis van de gehele wedstrijd ook wel verdiend.

FC Twente mocht wel blij zijn dat Nikolay Mihaylov redding bracht op de inzet van Tim Vincken, anders was het een heel moeilijke wedstrijd voor ze geworden. Het blijkt wel dat maar heel weinig ploegen gemakkelijk winnen bij Excelsior. De ondergrond is niet prettig, het speelveld is klein maar daarnaast was er bij FC Twente geen enkele sprake van enige kwaliteit.

Dit zijn wel de wedstrijden die heel belangrijk zijn. Door de overwinning doet FC Twente heel goede zaken, het staat voorlopig tweede en neemt in elk geval afstand van sc Heerenveen. Het is toch bijzonder hoe zaken binnen een maand kunnen veranderen. Het lijkt wel alsof ze het voetballen verleerd zijn. Er was niets verrassends, alsof ze niet meer durfden, zo voorspelbaar allemaal, het leek wel een gemiddeld huwelijk. Het enige gevaar bij FC Twente kwam van Ola John. Toch werd hij niet vaak bij het spel betrokken, wat vreemd is, wanneer van hem de dreiging uit gaat, moet je hem juist gebruiken.

Ik deel geen sterren uit. Als man van de wedstrijd kies ik voor Nacer Chadli. Hij werd terecht buiten de ploeg gelaten, want hij is duidelijk uit vorm. Hij schiet alleen wel de winnende treffer binnen. Wat amusementswaarde betreft geef ik het duel een zeven. Het was zeker geen bloedeloze 0-0 wedstrijd.

Excelsior – FC Twente 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 90+2 Chadli 0-1