Excelsior’31 heeft de smaak van winnen weer te pakken

Geplaatst op 18 maart 2023 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN –   Waar het ook aan  ligt, wie zal het zeggen, feit is dat derde-divisionist Excelsior’31 sinds het ontslag afgelopen week van trainer Jurjan Wouda is opgefleurd en weer punten pakt. Vanmiddag werd op de eigen Koerbelt met 2-1 gewonnen van VVOG, want de Harderwijkers  werden met 2-1 terug naar de Veluwzoom.

De wedstrijd van hoofdklasser DETO werd  in Vriezenveen afgelast vanwege een te slecht veld. Verder vallen de grote overwinning van Quick’20 uit Oldenzaal  en  de toch wel verrassende zege van Hulzense Boys op bezoek bij Achilles’12 op.

Excelsior’31-VVOG 2-1

De komst van trainer Jos van der Veen, ex-trainer van DETO  en losgeweekt van DZC’68, heeft naar Rijssen sorteerde vanmiddag al effect, want onder zijn leiding won Excelsior’31  op De Koerbelt van VVOG. Het elftal uit Harderwijk kwam nog op voorsprong door  een fraaie goal van Rick Hemmink. De gasten kwamen in de twee helft nog wel langszij door een fraai curvedoelpunt, maar twintig minuten voor tijd was het weer Rick Hemmink die scoorde en de 2-1 zou  ook de bejubelde einduitslag worden. In alle opzichten een heerlijke en opluchtende wedstrijd.

Quick’20- DOS Kampen 7-0

Het was prijsschieten bij runner-up Quick’20, want de Oldenzalers begonnen en eindigden energiek en willen die lijn met  in het achterhoofd het kampioenschap als doelstelling. In één helft was het klaar, met 6-0i n de tweede helft voor de volheid een zevende treffer als hemels toetje. De ploeg van trainer René Nijhuis staat nu op eerste  plaats met  SVZW en WHC als naaste belagers.  De doelpunten werden gemaakt door twee keer Jip Kemna, twee keer Furkan Akova, twee keer Loed Keizer en Yusuf Koroma.

SVZW-SVI 2-0

In een matige wedstrijd die geen pochen kon lijden pakte SVZW  toch drie punten, van belang voor de strijd  in de kop bovenste regionen van de eerste klasse, waarbij De Zwaluwen meestrijden om  de een promotiestek. Wins was geboden. Bij rust stond het nog dubbelblank, maar het werd het toch 1-0 door goudhaantje Frank Smit. Vervolgens verzuimde Robin de Jong een strafschop te benutten, maar de bevrijdende 2-0 kwam er in blessuretijd toch nog dankzij Maarten Jansen.

Ahilles’12 Hulsenze Boys 1-3

Op bezoek bij de Hengeloërs boekte Hulzense Boys een tweede driepunter op rij,  nadat Lars de score voor de Hengelose traditieclub had geopend, maar er hoefde niet lang te qoren gewacht  op de Hulzense gelijkmaker te worden gewacht door een raak geschoten vrije trap van Casper, waarna hij ook de 1-2 met zijn teamgenoten kon vieren. Uiteindelijk werd het ook nog 1-3 en deze  definitieve beslissing kwam op naam van good old Menno Kamphuis. De portee is dat de boys gewoonweg bijzonder op dreef zijn.